37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Getafe má další bod, obralo o něj Barcelonu

Barceloně nevyšlo další utkání. Výlet do Madridu se proměnil v tuhý boj a dokonce domácímu Getafe nechybělo moc, aby slavného soka porazilo! I bod pro něj ale má cenu zlata, protože znamená jistotu záchrany!

Getafe vědělo, že dneska je v sázce opravdu hodně. A vědělo, že základem jeho případného úspěchu bude především v dobré obraně. Což se od prvních minut potvrzovalo, protože Barcelona se zmohla pouze na časté a dlouhé pasáže držení míče, ale vypracovat si větší šanci, to jí dávalo docela zabrat. Getafe vyráželo k rychlým protiútokům, z nichž většinu obstarával Borja Mayoral.

Dostat se aspoň do blízkosti domácího brankáře, to znamenalo pro Barcelonu velké potíže. Až nezvykle těžko si dnes vypracovávala šance nebo se dostávala do střeleckých pozic. Snad jedinou větší šancí první půle se blýskl Enes Ünal, který napřáhl na hraně šestnáctky a brankář Ter Stegen měl plné ruce práce, aby jeho ránu vyrazil.

Mladý Turek byl obecně náročným klientem německého brankáře a po pěti minutách odehraných z druhé půle málem skóroval. Naběhl si na pas od Arambarriho a sledoval, jak jeho hlavička jen těsně míjí tyč!

Postupem času se do hry zapojili Fati nebo Luuk de Jong, ale ani jejich nasazení Barcelonským nepomáhalo. Osm minut před koncem ještě pálil nepřesně mladík Baldé, ale to bylo všechno. Přesto se Barcelona díky zaváhání Atlética stává kolo před koncem vicemistrem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele