16. kolo
06.12.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mathias Olivera (© AFP)

Athletic díky skvělému brankáři Simónovi veze z Getafe bod

Getafe má cenný bod, který mu ale v postupu tabulkou vůbec k ničemu nepomůže. Ale minimálně po stránce sebevědomí je to pro hráče madridského celku fajn, když remizujete se silným Athleticem.

Getafe se pořád nevymanilo z pásma sestupu a nehrozí mu to ani po pondělní dohrávce. Má totiž 11 bodů a zůstává na předposledním místě. Pro českého fanouška bylo utkání zajímavým snad proto, že se do sestavy po vážném zranění konečně vrátil reprezentant Jakub Jankto. Hlavní postavou úvodních minut se ale opět stal Iñaki Williams.

Mladý útočník neustále obtěžoval obranu domácího týmu, která tak musela často hrát na brankáře a ocitala se v permanentním tlaku. První zajímavou šanci utkání jsme viděli ve 20. minutě, kdy se k míči postavil Iñigo Martínez a standardku zahrál jedovatou ranou k tyči, kam nakonec Soria se štěstím doletěl.

Jinak ale první půle nabízela asi tolik zábavy co večery na TV Barrandov. Krátce po změně stran málem šli do vedení domácí hráči. Po přiťuknutí Enese Ünala střílel levačkou technicky zpoza šestnáctky Carles Aleñá a Simón musel jeho povedený oblouček vytahovat nad. Těsně vedle zase o chvíli později mířil někdejší velký talent Sandro Ramírez.

Stejný hráč patnáct minut před koncem upaloval po překonání ofsajdové lajny sám na brankáře Simóna, jenže ten mu skvěle zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil. Simón se stal hrdinou hostí, protože čtyři minuty před koncem výtečně vychytal Oliveru, který před ním stál prakticky sám!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele