10. kolo
24.10.2021 16:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

David Alaba (© AFP)

Barcelona přichystala fanouškům další zklamání, prohrála El Clásico s Realem

Slavné El Clásico patří Realu Madrid. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho zvítězili na Camp Nou 2:1 a svému odvěkému rivalovi připravili další zklamání. Real vedl po brance Davida Alaby dlouho 1:0 a až v nastavení přidal druhý gól Lucas Vázquez. Barcelona během dlouhého nastavení ještě snížila, ale trefa Sergia Agüera přišla příliš pozdě.

Barcelona versus Real Madrid, to je ve Španělsku vždycky sportovní událost číslo 1. "Bílý balet" byl vzhledem ke všem problémům Katalánců mírnějším favoritem a tuto úlohu dokázal naplnit.

Tým trenéra Ronalda Koemana vyběhl na trávník v sestavě vepředu s Depayem, Fatim a Destem. Real Madrid zase vyrukoval s Benzemou, Valverde a Viníciusem. A byl to posledně jmenovaný Brazilec, který se v úvodu staral o rozruch v pokutovém území Barcelony. Jeho únik ve 13. minutě včas zablokoval na rohový kop García a po kontaktu s Minguezou o chvíli později se marně dožadoval pokutového kopu.

Vinícius byl hodně vidět, nicméně do vedení mohli jít také domácí. Ve 25. minutě propadla Depayova přihrávka až k nohám Desta, který byl před Courtoisem úplně sám a trestuhodně netrefil branku! Tuto nevyužitou příležitost Real nemilosrdně potrestal. David Alaba zůstal v ofenzivě, když se k němu dostala přihrávka Rodryga a jeho parádní rána zapadla k tyči.

Odpověď Barcelony mohla být bleskurychlá, kdyby po rohovém kopu hlavou trefil bránu Piqué. Těsně před koncem poločasu se zase proháčkoval do šance Fati a dobře ho zneškodnil Alaba. El Clásico přineslo v prvním poločase zajímavou podívanou, byť byla k vidění jen jedna střela na branku.

Barcelona neměla na co čekat a Koeman osvěžil ofenzivu příchodem Coutinha. Ve 48. minutě to byl nový muž na hrací ploše, který dělovkou těsně minul. Také Real Madrid se dokázal dostat do šancí a Benzema po hodině hry z penaltového puntíku napálil jen Ter Stegena. Barca pak byla směrem dopředu bezzubá a pochopitelně čas se jí rychle krátil. V 74. minutě se dostal na trávník i Sergio Agüero a v závěru se Barcelona přeci jenom dostala do tlaku. Real dokázal odolávat a to i v dlouhém sedmiminutovém nastavení.

Ve třetí minutě nastaveného času se hostům povedlo vstřelit druhý gól, který utkání definitivně rozhodl. Marco Asensio zatáhl balón k brankové čáře, jeho střílený centr Ter Stegen vyrazil před sebe a Lucas Vázquez dorážkou uklidnil fanoušky Madridu. Barcelona ještě stihla korigovat a připsat si alespoň čestný úspěch. Destův střílený centr zasáhl před brankou Sergio Agüero a Courtois neměl nárok. Víc ale Katalánci nestihli a v El Clásicu padli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
zasranej malíř

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

3:2..............Case red..........

Reagovat
Dalibor Sladky

nech vyhraje dobrý futbal tip 3:4

Reagovat
smazaný uživatel

Schvaleny projet estai za 1500 milionu euro (1,5mld) a tady ani expreska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele