16. kolo
04.12.2021 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juanmi (© AFP)

Real Betis po třech letech vyplenil Camp Nou

Barcelona poprvé od příchodu Xaviho coby nového kouče prohrála domácí zápas. Jedinou branku ve prospěch Realu Betis vstřelil na věhlasném Camp Nou Juanmi a to přesně jedenáct minut před koncem.

V sobotu odpoledne se na Camp Nou potkaly FC Barcelona a Real Betis. O problémech Katalánců se toho napsalo dost, ale po příchodu Xaviho se jejich hra zvedla a domácí si tak drželi roli velkého favorita.

Betis se ale nebál a od začátku ukazoval, že to s ním nebudou mít domácí vůbec jednoduché. Svěřenci Manuela Pellegriniho porazili v minulých kolech Elche i Levante, ale Barcelona představovala mnohem náročnější zkoušku.

Barcelona se poprvé dostala výrazněji ke slovu v 11. minutě, ale střela Coutinha skončila v náruči připraveného Ruie Silvy. Územní převaha domácích byla značná, ale to nebylo nic překvapivého. Ve 26. minutě byl Juanmi při nadějné akci načapán v ofsajdu a Camp Nou tak na výraznou šanci stále čekal. Ve 36. minutě postihla Xaviho tým nepříjemnost a zraněného Gaviho musel na hrací ploše nahradit Puig.

Divákům nezbývalo než doufat, že se ve druhém poločase hra obou týmů zlepší a konečně se urodí nějaké šance. V 56. minutě si až příliš ochotně snažil vymodlit pokutový kop Ezzalzouli a to byl vlastně na dlouhou dobu jediný "zajímavý" okamžik. Teprve čtvrthodinu před koncem zkusil rozhodnout Dembélé, ale v obou šancích pokaždé mířil jen vedle tyče. Když už to vypadalo na závěrečný tlak Katalánců, zmrazil ochozy Camp Nou Juanmi. Jedenáct minut před koncem se Betisu povedl brejk a po pěkné akci ho zakončil do sítě Juanmi! Barca byla v tomto utkání bezzubá a vyrovnat do závěrečného hvizdu nedokázala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat
dextroza_m

5:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dreambox61

Zlatej R.Koeman!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Julian Alvarez ma vykupku 12mil euro .. letos dal v 19 ligovych zapasech 17+7 takze cekam ze privedeme Cavaniho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele