7. kolo
26.09.2021 16:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona zabrala a odskákalo to Levante

Jednoznačný zápas. Barcelona svého soupeře přehrála po všech stránkách a zaslouženě zvítězila 3:0. Rychlý náskok Kataláncům zařídili Memphis Depay a Luuk de Jong, načež v 90. minutě pečetil výsledek navrátilec do sestavy Ansu Fati. Barcelona se díky výhře posunula na páté místo tabulky.

Levante chtělo využit všemožných problémů domácího celku, ale do utkání nevstoupilo dobře. Už v 5. minutě Radoja nastavil nohu Depayovi a následoval pokutový kop, který sám postižený proměnil. Depay kopl penaltu s přehledem a potvrdil, že jemu osobně se v dresu Barcy daří. Barcelonu úvodní branka nakopla a krátce nato už byl stav na Camp Nou dvougólový. Dest vysunul Luuka de Jonga a ten střelou do protipohybu zvýšil na 2:0.

Tím byl ráz utkání určen. Barcelona mohla zápas rozhodnout třetím gólem, ale na ten si musela nakonec počkat. Po centru Depaye zblízka trestuhodně minul branku Piqué a ve 39. minutě nepřeloboval Fernándeze mladíček Gavi. V poslední velké šanci prvního poločasu selhal Depay a jeho hlavičku fantastický Fernández vyškrábl.

Trenér Ronald Koeman mohl být s výkonem svého týmu spokojen a snad ho mohla mrzet jen výše skóre. Takhle Levante ještě žilo a v případě kontaktního gólu mohlo být zpátky v zápase. Druhý poločas už zdaleka nenabídl tolik brankových příležitostí jako viděli diváci v první půli. Až v 74. minutě přišla jakási gólovka, po které musel Postiga odehrát na rohový kop. Levante vlastně žádnou velkou šanci nemělo a za devadesát minut vystřelilo jen jednou na branku.

Devět minut před koncem se dostal na hrací plochu i uzdravený Ansu Fati. Talentovaný křídelník se vrací do Koemanova týmu v pravý čas. A byl to právě on, kdo nakonec pečetil výsledek třetí brankou. Fati dostal spoustu prostoru i času aby z hranice vápna vystřelil a tím překonal Fernándeze. Brankář Levante nestál úplně ideálně a na střelu mohl dosáhnout. Barcelona zvládla stupňující se tlak a konečně vyhrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
valloire

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

na jednu stranu opravdu výjimečně slabej výkon Levante, na straně druhé Barcelona vynikající při presinku, Obecně to byl podle mě byl, s ohledem na podmínky, suverénně nejlepší výkon Barcelony v tomhle soutěžním ročníku. Věřím, že si tímhle zápasem zvedli sebevědomí a potěšili fanoušky, bude to potřeba, protože v příštím týdnu Barcu čekají mnohem náročnější zápasy s Benficou a Atléticem Madrid a já věřím, že se Barca odrazila od herního dna, co předváděla v zápasech s Cádízem a Granadou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele