5. kolo
20.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ronald Araújo (© AFP)

Barcelona doma zaváhala, s Granadou vydřela v samotném závěru bod

Fotbalisté Barcelony byli blízko první ligové porážce, když prakticky celé utkání prohrávali o jeden gól a až v poslední minutě dokázali vyrovnat. Granadu poslal senzačně do vedení už ve druhé minutě utkání Duarte, ale poslední slovo měl hlavičkující obránce Araújo.

Barcelona měla v utkání trvalou převahu, ale branka Maximiana byla pro ni zakletá. Diváci na Camp Nou se těšili, že si jejich tým po výprasku od Bayernu zastřílí a zvýší pošramocené sebevědomí. Vždyť Granada nevstoupila do letošního ročníku vůbec dobře.

Zato do utkání vletěla impozantně. Po 120 sekundách obrana Blaugranas zapomněla na zadní tyči na Domingose Duarteho a ten uklízel Escuderův centr hlavou do odkryté branky. Granadě pomohlo vedení se uvolnit a o několik minut později hrozil v náběhu z první Molina. Branku ter Stegena ale přestřelil. Až po nejisté čtvrthodince vystrčila růžky i Barcelona a rána Sergi Roberta orazítkovala břevno.

Rovněž závěr prvního poločasu přinesl dvě velké šance na obou stranách. Nejprve střelu Monchua vyrazil ter Stegen a na opačném koutu hřiště se zaskvěl vynikajícím zákrokem po hlavičce Araúja Maximiano.

Jednobrankový náskok Granadě vyhovoval a Barcelona potřebovala ve druhém dějství výrazně přidat. V 61. minutě přestřelil branku z vyložené pozice Depay a po další Nizozemcově střele reklamovali domácí pokutový kop. Sudí Jaime však jejich prosby nevyslyšel a Barca nadále ztrácela.

Deset minut před koncem Luuk de Jonga zblízka hlavičkoval nepochopitelně nad branku a zdálo se, že ten večer nebude Kataláncům absolutně přáno. V nervózním závěru už Jaime rozdával žluté karty jako na běžícím páse a svojí dostal i rozčílený Ronald Koeman. Nadějné vedení nakonec Granada neudržela, protože v 90. minutě dolétl Gaviho lehký centr až na hlavu Ronalda Araúja a Maximiano už tady nestihl zasáhnout.

Na obrátku měla Barcelona ještě šest minut, ale v hodně nervózním závěru si už žádnou loženku nevypracovala. Konečný výsledek 1:1 je pro Katalánce jednoznačnou ztrátou a naopak pro Granadu cenným ziskem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

0-1

Reagovat
REPLIKATOR

skoro

Reagovat
boryland

2:1..........

Reagovat
dextroza_m

MAts

Dest - Araujo - Garcia - Balde

Puig - DJ - Couts

Demir - Memphis - Fati

Reagovat
Fonzi9

Araujo měl asi 4-5 perfektních náběhů/hlaviček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele