14. kolo
20.11.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Xavi (© AFP)

Xavi začal úspěšně, Barceloně stačila v derby penalta Depaye

Éra Xaviho, jakožto trenéra Barcelony, začala úspěšně. V prestižním derby s Espanyolem Barcelona jednak udržela čisté konto a především se díky úspěšně proměněné penaltě Depaye mohla radovat ze tří bodů.

V Barceloně začala nová éra. Éra legendárního záložníka Xaviho, který přišel spasit svůj milovaný klub. A začal hodně zostra, protože jako první se proti němu v barcelonském derby postavil Espanyol. Xavi využil absencí v útoku k nasazení mladíčka Akhomacha, který se po boku slavnějších spoluhráčů chtěl blýsknout.

A rozhodně svou šanci chytil za pačesy. V patnácté minutě si naběhl do vápna soupeře, kam mu míč předložil další talent Gavi. Ilias Akhomach byl hodně blízko senzačnímu gólu, jenže svůj náběh zakončil až příliš vysoko nad! V další velké šanci se ukázal Memphis Depay, který však po opětovné nahrávce do vápna pálil pouze do připraveného Diega Lópeze.

Zkušeného veterána o pár chvil později protáhl zajímavou ranou zpoza vápna Sergio Busquets. Espanyol neměl za celou první půli nic, ale ve 45. minutě se mohl dostat do vedení. Stačilo, kdy Raúl de Tomás zakončil svůj průnik do vápna lépe než do břevna za Ter Stegenovými zády!

Druhou půli vykopla Barcelona hodně rázně. Po pouhých dvou minutách se do vápna vehnal Memphis Depay a nechal se faulovat Cabrerou, což sudí odměnil nařízeným pokutovým kopem. Ten zkušený Nizozemec zvládl v pohodě a Barcelona vedla.

Po hodině hry mohl zvýšit další mladíček Ezzalzouli, jenže jeho lob odvrátil na poslední chvíli vracející se Pedrosa. O chvíli později sice byl brankář Diego López překonán, jenže Frenkie De Jong se prosadil z ofsajdu. V závěru utkání si Barcelona začala koledovat a měla velké štěstí, že někdejší hráč Realu Madrid De Tomás napálil jen tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele