12. kolo
30.10.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelonu zatím Sergi Barjuan nespasil, proti Alavésu přišla další ztráta

Utrpení Barcelony zdá se být nekonečné. Ani pod trenérem Sergi Barjuanem nepřišlo zlepšení a z Camp Nou si tentokrát odvezlo body Deportivo Alavés. Vše podstatné se událo krátce po změně stran. Ve 49. minutě poslal Barcelonu do vedení Memphis Depay, ale odpověď "El Glorioso" byla bleskurychlá - trefil se Luis Rioja. Domácí pak drželi balón, ale na svědomitou defenzívu Deportiva si nepřišli.

Barcelona po posledním nezdaru odvolala trenéra Ronalda Koemana a kormidla se alespoň dočasně chopil Sergi Barjuán. Katalánského obra však k životu neprobudil a pod jeho vedením přišlo další klopýtnutí.

Barjuan nic nového nevymýšlel a na Camp Nou vyběhla předpokládaná jedenáctka v ofenzívě s Depayem i Agüerem. Barca byla sice častěji u balónu, ale až v 19. minutě si dokázala vytvořit první šanci. Eric García se pověsil do vzduchu a hlavou donutil k výtečnému zákroku Siveru. Po hříchu to byla jediná velká příležitost Barcelony v prvním poločase. Stav 0:0 pochopitelně nahrával více hostům, ale ti o tento nadějný výsledek ve 49. minutě přišli. Memphis Depay si převzal balón na hranici šestnáctky, srovnal mířidla a parádní ranou k tyči nedal Siverovi šanci. Barcelona vedla, ale také to nebylo na dlouho.

Hned v 52. minutě se prohnal středem hřiště do šestnáctky Luis Rioja, nikdo ho přitom nedokázal zastavit, Joselu mu ještě patičkou narazil a po kličce brankáři zakončoval Rioja do prázdné branky - 1:1.

Barcelona tedy přitlačila a znovu to bylo na Depayovi. Nizozemský útočník trefil v 59. minutě tyč a to byla zase na delší dobu jediná povedená akce Katalánců. Deportivo se úspěšně bránilo a vlastně veškeré snahy barcelonských úplně vymazalo. Barjuanovi nepomohlo ani střídání v podobě talentovaného mládí. Na trávník se dostali Ezzalzouli nebo Baldé.

Domácí měli kolem 80% držení balónu, ale jejich trvalá územní převaha k rozhodnutí nevyústila. Barcelona se po další bodové ztrátě určitě propadne tabulkou, zatímco hosté mohou být s bodem na výsost spokojeni.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

79,4% drzeni balonu, 90,9% uspesnost prihravek (811),.. skoda tycky i nepresnych stel . kdyz je jedinou utechou ze je na tom Juventus hure

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele