23. kolo
06.02.2022 16:15 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Slavící hráči Barcelony (© AFP)

Barcelona se po šestigólovém dramatu s Atléticem Madrid posunula na čtvrté místo

Báječné představení viděl v neděli odpoledne Camp Nou. Barcelona i s novými posilami porazila obhájce titulu Atlético Madrid 4:2 a vystřídala ho na čtvrtém místě tabulky. Hlavní postavou byl veterán Dani Alvés, který jednu branku Katalánců vstřelil a ve druhém poločase uviděl červenou kartu.

LaLiga měla v neděli odpoledne na programu velký šlágr mezi Barcelonou a Atléticem Madrid. Trenér domácích Xavi nasadil od začátku nové posily Daniho Alvése, Ferrána Torrese i Adamu Traorého. V sestavě Atlética zase nechyběl útočník Luis Suárez. Zápas neměl favorita, navíc oba týmy byly vzhledem k předchozím výsledkům pod tlakem.

A začalo se pěkne zostra. Luis Suárez vystartoval na kolmou přihrávku a následně posunul balón před branku, kde Yannick Carrasco poslal Atlético do rychlého vedení. Nic horšího si Xavi nemohl přát, jenomže stejně rychlá byla i barcelonská odpověď. Hned o dvě minuty později se nádherně opřel do balónu z první Jordi Alba a slovinský brankář Oblak se jen ohlédl - 1:1. Takový průběh utkání divákům imponoval a dál se pokračovalo 21. minutou a Gaviho gólem. Traoré na hranici šestnáctky odcentroval a Gavi se prosadil možná trochu netypicky hlavou. Barcelona poprvé vedla.

Další rychlou odpověď mohl obstarat Félix, ovšem balón poslal přímo do náruče Ter Stegena. Na druhé straně zkusil střelecké štěstí i Pedri a vysoko přestřelil. Aktivní první poločas dál pokračoval s šancemi na obou stranách a divákům se musel zápas líbit. Ve 37. minutě hlavičkoval těsně vedle stoper Savić a o šest minut později se Barceloně podařilo odskočit už na rozdíl dvou branek. Piqué si vybral smůlu tím, že hlavičkoval do břevna, ovšem akrobatickou dorážkou to napravil obránce Ronald Araújo.

Barcelona mohla být s výkonem v prvním poločase spokojena, jindy v defenzívě perfektnímu Atléticu nasázela tři góly a to měla celý druhý poločas ještě před sebou. Více starostí měl určitě Diego Simeone, který na druhý poločas přichystal střídání a Vrsaljka nahradila nová posila z Valencie Wass.

Druhý poločas ale začala skvěle Barcelona. Gaviho přízemní centr prošel až nahoru na vápno, kde napálil balón z první Dani Alvés a rozvlnil síť! Pro osmatřicetiletého veterána to byl skvělý moment, jenž se ale o několik minut později zakalil červenou kartou.

Ale pěkně popořádku. V 58. minutě se podařilo Atléticu snížit na rozdíl dvou branek a tím se dostat zpátky do zápasu. Po sérii standardních situací se hlavou prosadil do Ter Stegenova protipohybu Luis Suárez a stále tak bylo o co hrát. Po hodině hry se také objevil na trávníku Pierre-Emerick Aubameyang, ale otěže zápasu přebíralo spíše Atlético.

Naděje hostů na lepší výsledek ještě vzrostly, když Alvésův nevybíravý šlapák na Carrascovo lýtko ocenil sudí Gil červenou kartou. Víc jak dvacet minut měli Colchoneros k dispozici početní převahu. Barcelona se od této chvíle více soustředila na bránění a pokud mohla, vyrážela k rychlým brejkům. Koneckonců typologicky na to měla skvělé hráče a rychlonohého Aubameyanga.

Atléticu se ale směrem dopředu a hlavně do plných nedařilo. Žádný závěrečný nápor se nekonal a Barcelona si tak mohla připsat velmi důležité vítězství, které jí posílá na průběžnou čtvrtou příčku. Boj o Ligu mistrů letos vypadá hodně zajímavě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozhodci to zase solidne zariznul! dat cervenou za faul na hrace v offsidu (doufam ze to zpusti ve svete diskuzi o pozdnim mavani) nedat ani kartu za faul na posledniho hrace na hristi smerujiciho s balonem na brankare nehlede na to ze ze strany Atletu bylo hned nekolik zakroku hodne za hranici pravidel a ciste jen z frustrace za coz by se karta mela davat taky ..

Reagovat
buxx

https://www.eurofotbal.cz/hraci/pierre-aubameyang-82679/ toto bol určite najstarší hráč na ihrisku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele