27. kolo
05.03.2022 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Espanyolu (© AFP)

Espanyol ukončil čekání na vítězství, Getafe porazil 2:0

Důležité tři body vybojoval ve vyrovnaném zápase s Getafe katalánský Espanyol. Periquitos zvítězili 2:0, když obě branky vstřelili už v průběhu prvního poločasu. Nejprve se prosadil Cabrera a krátce potom si vstřelil vlastní gól Cabaco.

Naposledy se domácí radovali z ligového vítězství na Silvestra loňského roku a toto dlouhé čekání ukončili až na vlastní půdě s Getafe, které má na sestupové pozice náskok jen několika málo bodů.

Espanyol rozvlnil síť už po osmi minutách, ale branka nemohla kvůli ofsajdovému postavení platit. Domácí to nemuselo zas tolik mrzet, protože v 18. minutě už všechno proběhlo podle regulí. Na Vilhenův rohový kop si naskočil Leandro Cabrera a hlavou poslal Espanyol do vedení.

Za dalších deset minut se Kataláncům podařilo zvýšit. Darder se na levé straně hřiště skvěle uvolnil a jeho přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě Eric Cabaco. Getafe bylo jako opařené a nedokázalo na dva góly soupeře reagovat.

Periquitos pochopitelně uzpůsobili hru průběžnému výsledku, velmi dobře bránili a nikam se nehnali. Každopádně hosté měli k dispozici ještě celý druhý poločas. Dle očekávání ho začali náporem a Oliverova sražená rána skončila mimo branku. Další snaha hostů byla marná a brankář Diego López nemusel řešit jediný vážnější moment před vlastní svatyní. V páté minutě nastavení vypálil nebezpečnou ránu Loren, ale stav 2:0 se až do konce nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele