24. kolo
13.02.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Derbi skončilo nerozhodně. Espanyol přišel v nastavení o výhru nad Barcelonou

Dlouho jsme nevěděli, kdo bude dnes brát tři body. První půle vyšla skvěle Barceloně, jenže ta chybovala po změně stran a dostala dvě rychlé branky. Poslední slovo ale měl přeci jen favorit, protože v poslední akci utkání se prosadil střídající Luuk de Jong a srovnal na konečných 2:2.

Derbi barceloní slibovalo parádní podívanou a hodně dramat, o což se především hostující favorit snažil od prvních minut. Od úvodu nastoupili borci jako Pedri, Traoré, Torres nebo Gavi, takže obranu domácího Espanyolu oprávněně čekal horký večer. Potvrdilo se to už ve druhé minutě. Jordi Alba dostal dostatek prostoru k centru a namířil jej nádherně na zadní tyč. Tam postřehl nabíhajícího mladíčka Pedriho, který na dlouhou nohu dokázal umístit míč do sítě - 1:0.

Espanyol byl pochopitelně v šoku a docela dlouho mu trvalo, než se z toho oklepal. Naopak, u míče byli velmi často svěřenci trenéra Xaviho. První poločas domácímu týmu vůbec nevycházel a Espanyol se těžce hledal. V obraně to také nebylo ono, ale Barceloně chybělo víc štěstí ve finální fázi.

Trochu porušit to mohl Adama Traoré. Ten se deset minut před koncem první půle dostal k centru od Gaviho a tvrdou dělovkou napálil jen brankáře Diega Lópeze. A jen těsně vedle jeho svatyně mířil z následného centru taky Ferrán Torres. Jenže i přes zvýšenou aktivitu v těchto minutách Blaugranas přeci jen inkasovali. Postaral se o to Sergi Darder, který si naběhl k vápnu a proti noze mu přihrávku poslal útočník Raúl de Tomás. Na Darderovu krásnou ránu neměl Ter Stegen nárok - 1:1.

Krátce po změně stran se míč po akci rychlíka Traorého odrazil od stojícího De Jonga ke Gavimu, který prošel přes dvojici obránců a snadno obloučkem zakončil. Jenže jeho radost byla předčasná, protože předtím se De Jong nacházel v ofsajdu a sudí proto nemohl gól uznat.

Střídání Erica Garcíi se Xavimu opravdu moc nepovedlo, protože mladý stoper po hodině hry naprosto podcenil centr od Dardera a pustil Raúla de Tomáse do zakončení. Zkušený kanonýr s těmito situacemi nemívá problémy a poradil si i s Ter Stegenem - 2:1 pro domácí Espanyol.

Barcelona se pochopitelně nehodlala s něčím takovým smířit a nasadila Luuka de Jonga. Nizozemský střelec o sobě dal hned vědět, když hlavičkoval míč těsně nad bránu. Pak hostům zkomplikoval plány stoper Piqué, který stejně jako jeho sok v souboji Melendo dostal druhou žlutou. Blaugranas ale ani to nepoložilo. V poslední šesté nastavené minutě totiž Adama Traoré vymyslel krásný centr před bránu a právě střídající De Jong se hlavou i mezi dvěma obránci prosadil - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
dextroza_m

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

4 goly padly, tak jsem to trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych nerad dával 4,66 násobek. Jsme na tom s bookmakerem stejně. 0 mě nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

*Derby

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Pražák co jste měl z češtiny? Derbi napíše jen Derbiš

Reagovat
smazaný uživatel

Ty brdo ty to čteš???? To se nedá ani po 5 kouscích.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen nadpis. Zbytek je totální opruz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem si nevšimnul, hned nadpis. Souhlas-zbytek se nedá číst,at je z jakékoliv dílny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele