7. kolo
25.09.2021 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Victor Laguardia (© AFP)

Alavés zaskočil mistrovské Atlético, brzy rozhodl Laguardia

Neporazitelnost Atlética skončila na Mendizorrotze. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho nedokázali zareagovat na brzký gól Laguardii a poprvé v sezoně padli. Před důležitým soubojem v Lize mistrů proti AC Milán je to nepříjemná zpráva. Pro Alavés to byly vůbec první body do tabulky.

V úterý se Atlético představí na San Siru proti Milánu a generálka na tento tahák se mu vůbec nepovedla. Už ve 4. minutě hosté nepokryli rohový kop a Víctor Laguardia hlavou od země překonal brankáře Oblaka. Zaskočené Atlético se dlouho nemohlo dostat do hry a Alavés si začátek zápasu patřičně užíval.

Rychlá branka utkání příliš neprospěla. Atlético bylo směrem dopředu nulové a ani Alavés nikam nespěchal. Za celý první poločas byla k vidění jedna střela na branku.

Alavés vsadil na kouskovanou hru a tato taktika nesla své ovoce. Diego Simeone nedokázal hru osvěžit ani novými příchody a divák v ochozech stadionu Mendizorrotza trpěl. Teprve v 70. minutě donutil Pacheca k zákroku tvrdou ranou Correa, ale to bylo za strany Colchoneros všechno. Devět minut před koncem měl na kopačce definitivní rozhodnutí Pina, ovšem balón po přihrávce Rioji trestuhodně poslal nad. Hosté měli k dispozici ještě pětiminutové nastavení, ale ani to nepomohlo. Atlético poprvé v sezoně prohrálo a překvapivě se tak stalo na hřišti předposledního Alavésu, který neměl na svém kontě ani bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele