11. kolo
28.10.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Real Sociedad se ve Vigu vrátil na první místo

V krasojízdě pokračuje Real Sociedad, který zvládl těžký souboj na půdě Celty Vigo a vyhrál 2:0. Nebylo to jednoduché utkání, protože Celestes vyjma nejdůležitějšího konečného výsledku ovládli všechny další statistiky jako držení balónu, počet střel i rohových kopu. Efektivita hostů hrála prim a do sítě Celty se trefili Isak a Elustondo.

Celta Vigo fakticky navazuje na výsledky z minulé sezony a znovu se pohybuje ve spodních patrech tabulky. V zápase s vedoucím Realem Sociedad bylo vidět, jak moc touží po úspěchu, jenomže jí nebylo přáno.

Už ve 4. minutě neproměnil slibnou příležitost Nolito, který byl na levé straně úplně volný a po přihrávce do vápna zkusil rovnou bez přípravy obstřelit brankáře Ryana a neúspěšně. Celta Vigo byla v průběhu prvního poločasu o něco aktivnější a dobrou příležitost si vypracovala i těsně před přestávkou. Brankář Ryan musel zasahovat dokonce na třikrát! Skvěle vyrazil volej z hranice šestnáctky i bezprostřední dorážku Santiho Miny. Byl to vlastně klíčový okamžik celého utkání.

Baskové předvedli až po změně stran, proč se letos pohybují na samotné špici LaLigy. V 55. minutě prostřelil Ditura Januzaj, balón poskakoval před prázdnou brankou, kde ho doklepl do sítě Alexander Isak.

Hosty pak zase zachránil Ryan, když lapil hlavičku Miny. Čtvrthodinu před koncem už poslal balón do sítě Méndez, ale radost domácím překazil zdvižený praporek. Snaha se Celtě Vigo nedala upřít, nicméně Real Sociedad byl efektivnější a své šance proměňoval. Deset minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu Merino, trefil tělo Elustonda a od něho skončil balón v brance. Real Sociedad žádné drama nedovolil a z Viga veze další tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele