17. kolo
12.12.2021 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Slavící Osasuna (© AFP)

Barcelona opět zklamala a z Pamplony veze jen bod

Po porážce od Betisu a vyřazení z Ligy mistrů si Barcelona přichystala pro své příznivce další zklamání a v Pamploně jenom remizovala 2:2. Xaviho družině se tento týden vůbec nepovedla a barcelonská krize zdárně pokračuje i pod jeho vedením. Katalánce poslal do vedení nejprve Nico González a po něm i Abde Ezzalzouli, nicméně Osasuna pokaždé vyrovnala.

El Sadar nakonec viděl celkem čtyři góly a velkou radost domácího mužstva, kterému se podařilo vyrovnat na konečných 2:2 až čtyři minuty před koncem. Osasuna si cenným bodem pojistila postavení ve středu tabulky, zatímco barcelonský postup vzhůru se ne a ne rozjet.

O krizi Barcelony se toho hodně napsalo a vyřazení z Ligy mistrů jí pochopitelně prohloubilo. I přesto fanoušci věřili, že je v Pamploně čeká vítězství, které by znamenalo alespoň malou náplast na předchozí "bolístka".

Barcelona se musela obejít bez Memphise Depaye a nizozemského střelce nahradil Luuk de Jong. Ofenzívě Katalánců to zprvu nevadilo, protože už ve 12. minutě vstřelil vedoucí gól Nico González, který před Herrerou poslal balón neomylně do branky. Osasuna však na nic nečekala a o čtyři minuty později srovnala stav. Standardní situaci z pravé strany rozehráli domácí dlouhým centrem a hlavičkující David García srovnal na 1:1. Byl to důležitý moment, protože domácí s uvědomili, že se s touhle Barcelonou dá hrát.

Bohužel ale úvodní góly nepředznamenaly ofenzivní podívanou a místo toho to byla na hrací ploše jedna velká nuda. Tedy alespoň v průběhu prvního poločasu.

Xavi určitě nabádal své svěřence k větší aktivitě a ti to minimálně na začátku hodlali dodržet. Ve 49. minutě prolétl centr na malé vápno až k nohám Abdeho Ezzalzouliho, který ho rovnou z první napálil do sítě. Barcelonští znovu vedli a tentokrát o svůj těsný náskok opečovávali. Barceloně se ale nedařilo vytvořit si další gólovky a potažmo je proměnit. Utkání tedy nebyli schopni definitivně rozhodnout a v závěru za to draze zaplatili. Čtyři minuty před koncem se dostal k odraženému balónu Ezequiel Ávila a propálil vše, co mu stálo v cestě. Remíza 2:2 byla pro Blaugranas málo a ve zbytku času se ještě pokusili o zvrat. Sudí Martínez navíc nastavil dlouhých šest minut, ale Osasunu to nerozhodilo a výsledek 2:2 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele