26. kolo
26.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Renan Lodi (© AFP)

Ofenzivní hvězdy Atlética proti Celtě mlčely, góly přišly po ose Kondogbia – Lodi

Atlético Madrid ve 26. kole španělské LaLigy porazilo Celtu Vigo 2:0 a získalo další důležité body v boji o příčku zajišťující Ligu mistrů. Oba góly přišly po spolupráci stejných hráčů, přičemž Geoffrey Kondogbia nahrával a krajní bek Renan Lodi zakončoval.

Páté Atlético po přesvědčivé výhře nad Osasunou z předchozího kola přivítalo devátou Celtu, která se v posledních zápasech překvapivě trápila s ligovými outsidery. I přesto, že má tým z Viga v útoku Iaga Aspase, měl dosud problém zejména se střílením gólů. To domácí měli opačný problém - velmi propustnou obranu, která byla na úrovni podprůměrných týmů z druhé poloviny tabulky. V defenzivě domácích navíc chyběl zraněný Daniel Waas.

První nadějnou šanci zaznamenali hráči Viga, když Denis Suárez našel ve druhé vlně nabíhajícího Franca Cerviho. Brankář sice šel na druhou stranu, střelu ale zablokoval obránce Reinildo Mandava. Velkými příležitostmi se v úvodu každopádně moc nehemžilo a docházelo především k nepříjemným osobním soubojům. Vystihoval to mimo jiné i fakt, že rozhodčí stihl během prvních 20 minut rozdat hned čtyři žluté karty. Do soupeřovy šestnáctky se nakonec začali více tlačit domácí, což ve 36. minutě zužitkoval Lodi. Po tanečku s Hugem Mallem překvapivě vystřelil na bližší tyč, na což gólman nedokázal zareagovat. Na vedení v poločase to i přes následně zvýšenou snahu Celty stačilo.

Hosté na svůj aktivní výkon navázali a v úvodu druhé části působili obraně Indiánů značné potíže. Nebylo jim to však nic platné, jelikož v 60. minutě prohrávali již o dva góly, znovu z kopačky Lodiho. Toho do správné pozice poslal stejně jako při první brance Kondogbia. Oba aktéři dvou gólů si už ale víc ze zápasu neužili a byli vzápětí vystřídáni. Naopak víc práce měl brankář bleděmodrých Matías Dituro, ten musel během chvíle odvrátit nebezpečné střely zpoza šestnáctky. Na vzniklou ztrátu již hráči Celty Vigo řešení neměli, v podstatě přestali být nebezpeční, a červenobílí si tak vedení bez větších problémů pohlídali.

Madridský celek přehrál galicijského soupeře a v boji o evropské poháry si zajistil důležité tři body. O další zisk se popere 6. března v těžkém zápase na půdě Betisu Sevilla. Na Celtu čeká ve stejný den doma Mallorca.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele