29. kolo
18.03.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Yuri Berchiche (© AFP)

Athletic dokázal s Getafe jen remizovat

Getafe sice znovu nevyhrálo a na vítězství tím pádem čeká už šest utkání, ale i bod z duelu proti Athleticu budou fanoušci jistě vnímat pozitivně. A to především proto, že dohrávalo třicet minut bez vyloučeného Cuency.

Do Bilbaa jelo Getafe s velkou touhou konečně vyhrát a protrhnout smolnou sérii. Jenže vědělo, že pokud se domácí potkají s dobrou formou, pak by pro ně mohlo být Getafe velmi snadnou kořistí. Začalo ale velmi sebevědomě a už ve třetí minutě vedlo! Vesgovi totiž utekl útočník Enes Ünal a po centru Dakonama dokázal zamířit přesně do sítě - 1:0.

To byl pro domácí Athletic obrovský šok, který musel chvíli zpracovávat. Jeho vyrovnání si vzal za úkol Iñaki Williams osobně a po krásné průnikové nahrávce k vápnu tvrdě vypálil do protipohybu brankáře Sorii. Soria musel zasahovat taky proti nebezpečné a tvrdé ráně Viviana. Prakticky z další akce ale už kapituloval. Psala se 29. minuta, když si Yuri Berchiche vyměnil míč se Sancetem a díky narážečce s Williamsem se dostal do výhodné pozice. Z ní už se mýlit snad ani nemohl.

Po změně stran ale Getafe málem znovu oslavovalo. Respektive jen chvíli. Na dlouhý pas si naběhl bek Mathias Olivera a propálil brankáře Simóna! Jenže sudí se několikrát podíval na video a gól pro ruku Olivery odvolal! Pak se stala trochu kuriózní situace. Sudí nejprve po faulu Cuency na Sanceta pískal penaltu, pak ji odvolal, ale nechal obránci žlutou kartu. Tu však po dalším zhlédnutí VARu odvolal a změnil na červenou!

Dvacet minut před koncem držel šance oslabeného týmu nad vodou brankář Soria nejprve po ráně Viviana a v 88. minutě zablokoval i jeho další hlavičku u bezprostřední blízkosti.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka????-snad jen vlhký sen ve všech sázkovkách. Mám ale nepříjemný pocit, že se na ní už pracuje .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele