34. kolo
30.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavící hráči Athleticu (© AFP)

Iñaki Williams dovedl Athletic k výhře nad Atléticem

V sobotním utkání 34. kola La Ligy se střetl Athletic Bilbao s Atléticem Madrid. Domácí vyhráli 2:0 a nejlepším hráčem zápasu, ve kterém zvonily čtyřikrát tyče, se zaslouženě stal Iñaki Williams, který měl prsty v obou gólech. Nejprve si v 9. minutě jeho centr sklepnul do vlastní sítě Hermoso a ve druhém poločase se prosadil sám Williams, když proměnil pokutový kop.

Athletic do utkání vstoupil ve velkém stylu a v 9. minutě se dočkal zaslouženého vedení. Iñaki Williams ve sprinterském souboji přetlačil stopera Giméneze a následně se pokusil přihrát před brankáře Oblaka. Přihrávku srazil Hermoso, pro jeho smůlu, tak nešikovně, že jej poslal za Oblakova záda do vlastní sítě. Iñaki Williams měl prsty i o pět minut později v další šanci Athleticu. Jeho centr z levé strany nikdo netečoval a překvapený Oblak byl rád, že míč skončil na tyči.

Atlético Madrid se dostalo do své první brankové příležitosti až v 38. minutě. Technická střela, kterou vyslal Kondogbia, ale jen prolétla vedle pravé tyče Simonovy brány.

Na začátku druhého poločasu zahrávalo Atlético po faulu na Ángela Correu přímý kop ze slibného místa. Exekuce se zhostil Antoine Griezmann, jeho prudká střela se však od břevna odrazila zpět do hřiště.

O nedlouho později byl na hraně pokutového území faulován Muniain a rozhodčí Lahoz ukázal na penaltový puntík. Penalty se ujal Iñaki Williams a střelou do středu branky zvýšil na 2:0. Španělský útočník byl při chuti. Po nacvičeném signálu se ocitl před brankářem soupeře a z otočky mířil mezi tři tyče. Jeho ránu ale dokázal Oblak vytěsnit na spojnici břevna s tyčí. Iñaki Williams se dočkal zaslouženého potlesku, když jej v 78. minutě vystřídal Álex Berenguer.

Pět minut před koncem nedokázal využít obrovské příležitosti Ángel Correa. Rodrigo de Paul ho přesně našel na hranici malého vápna, Correova střela levačkou ale letěla vysoko nad. Argentinský útočník se neprosadil ani v nastavení druhého poločasu. Jeho tečovaná střela totiž skončila na tyči.

Athletic se po dnešní výhře přiblížil sedmému Villarrealu na rozdíl jediného bodu, Atlético je s náskokem čtyř bodů na Real Betis čtvrté.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele