18. kolo
09.01.2021 14:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Youssef En-Nesyri (© AFP)

En-Nesyri hattrickem Realu Sociedad zachránil Sevillu

Sevilla velebí autora hattricku, tři body jí zajistil Youssef En-Nesyri. Zápas s Realem Sociedad byl velmi povedený a dramatický, protože ani hosté rozhodně nepřijeli jen bránit. Narazili ale na útočníka Sevilly v perfektní kondici.

Tak tohle utkání opravdu patřilo k tomu nejlepšímu, co LaLiga nabízí. Real Sociedad, byť se mu poslední dobou nedaří, ukázal jasně, že pohárové příčky vyklízet nehodlá. Dnes ale ztroskotal na perfektní formě Youssefa En-Nesyriho, který se do sítě brankáře Alexe Remira trefil třikrát.

První branku si připravil už ve 4. minutě. Suso nejdříve šikovnou nahrávkou našel pozapomenutého Fernanda, který poslal krásný pas na Youssefa En-Nesyriho, jenže už zamířil do prázdné brány. La Real ale vyrovnal jen o pár vteřin později! Nevídanou chybu předvedl zkušený brazilský stoper Diego Carlos. Toho napadal útočník Alexander Isak, který donutil Carlose ke zpětné nahrávce. Tu ale poslal do míst, kde Bounou nebyl a Sevilla kapitulovala!

Úvod utkání byl hodně dramatický s tempem, za které by se nestyděla ani parta kolem Dominica Toretta. Po sedmi minutách totiž na tabuli svítilo skóre 2:1. Obrana La Realu totiž darovala míč En-Nesyrimu, který se prodral přes bezradnou obranu a propálil i měrně zasahujícího Remira!

Zběsilé tempo pokračovalo a ve 14. minutě už se diváci dočkali čtvrté branky! Prozatímní remízu nastavil útočník Alexander Isak, který zůstal sám na zadní tyči a v pohodě napálil balon do sítě - 2:2.

Vidět během prvních 15 minut čtyři góly, to je opravdu rarita. A to se brankář Bounou musel ukázat také po Guridiho ráně. S další ranou přispěchal na opačné straně Joan Jordán, který narazil právě jen na schopného brankáře Remira.

Druhá půle začala obdobně jako ta první, tedy gólem. Na začátku gólové akce byla další ztráta, Merino přišel o míč a ten si vzal Ocampos. Následně našel krásným pasem Youssefa En-Nesyriho, který přesnou ranou z malého vápna pálil přesně!

Druhá půle rozhodně nebyla tak atraktivní, ale šancí jsme také pár v viděli. Dvacet minut před koncem utkání pálil tvrdě Portu, leč mimo. A když se do šance dostal Mikel Merino, který mohl odčinit svou chybu z úvodu utkání, zaskočil za brankáře Bounoua obránce Jules Koundé, který na brankové čáře míč vykopl! La Real se snažil, ale na body to dnes nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele