10. kolo
21.11.2020 18:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla dvěma góly v závěru rozhodla přestřelku s Celtou

Sevilla v nádherném utkání vyhrála nad Celtou Vigo poměrem 4:2! Outsider z Viga sice dlouho sahal po bodu, ale v posledních čtyřech minutách dostal dvě branky, na něž už neměl odpověď.

Sevilla se podle předzápasových prognóz neměla s Celtou Vigo vůbec mazat a žádné komplikace se neočekávaly. Úvodní minuty to navíc potvrzovaly. V 6. minutě zahrávala Sevilla rohový kop a i když první hlavičku brankář Blanco vyrazil, tak na dorážku pohotového Julese Koundého už nestačil.

Jenže Celta se dnes nehodlala vzdát tak snadno. Vlastně obdobná situace se udála také na druhé straně. Brankář Vaclík nedokázal centr ze strany vyrazit dostatečně, takže dotírající Iago Aspas už měl poměrně snadnou práci. Sevilla byla i nadále jasně aktivnějším týmem, takže situace z 37. minuty byla opravdovým šokem.

Sevilla nezastavila rodící se brejk, po pravé straně unikal Denis Suárez, který se i přes obránce protlačil do vápna a v něm hledal spoluhráče. Nenašel, jenže Vaclík míč vyrazil jen před sebe. Tam číhal velezkušený Nolito, který poslal míč nechytatelně do sítě - 2:1.

Celta se však z pomyslných tří bodů neradovala moc dlouho. Ve třetí nastavené minutě se po delším obléhání hostující brány odhodlal Jesús Navas k parádnímu centru, na zadní tyči se ukázal Youssef En-Nesyri a i přes dva obránce se protlačil k hlavičce - 2:2.

Celta se nevzdávala ani naděje na překvapivé tři body. Pět minut po změně stran si mladík Brais Méndez naběhl na pobídku do pokutového území a pálil, jenže Vaclík předvedl parádní zákrok. Po hodině hry se málem prosadil obránce Diego Carlos, který odražený míč hlavičkoval jen těsně vedle.

Sevilla jasně přehrávala soupeře, jenže kromě nepřesného pokusu Luise Ocampose z přímého volného kopu si nevytvořila větší šance. Tedy až do samého závěru utkání, kdy se už Celta těšila na oslavy jednoho bodu.

Sevilla stupňovala své úsilí, bod jí nestačil. Do svého soupeře se obula mnohými centry a doufala. A vyšlo jí to! Do konce utkání zbývaly jen čtyři minuty, když se balon objevil kousek před šestnáctkou Celty. K míči měl nejblíž Rakitić, ale Escudero si zavolal a dobře udělal. Nádhernou trajektorií totiž poslal míč za záda obdivně pokyvujícího Blanca. V závěru už obrana Celty rezignovala, čehož využil Munir El Haddadi. Ten na hraně ofsajdu převzal míč a své sólo zakončil bez chyby.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele