29. kolo
04.04.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcos Acuňa (© AFP)

Sevilla porazila Atlético 1:0, hosté si komplikují boj o titul

Fotbalisté Sevilly uštědřili vedoucímu Atléticu nejtěsnější porážku a zatímco si sami pojistili čtvrté místo, hostům výrazně zkomplikovali boj o titul. Simeoneho svěřenci zůstávají na čele LaLigy, ale Barcelona už se může přiblížit na rozdíl jediného bodu. Utkání na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána rozhodl jedinou brankou Marcos Acuňa.

Domácí byli na utkání hodně nažhaveni a úvod tomu plně odpovídal. Už v 7. minutě byl Rakitić v pokutovém území sevřen a faulován Saúlem, načež sudí Gil odpískal pokutový kop. Lucas Ocampos si ale na skvělého Oblaka nepřišel. Slovinský brankář vystihl směr střely, a tak se v Seville pokračovalo za bezbrankového stavu. Ocampos chtěl celou záležitost odčinit a o chvíli později přízemní střelou zpoza vápna trefil Slovincovu připravenou náruč.

Sevilla byla od začátku zápasu hodně aktivní a hosté se nemohli dostat ke své hře. Po půlhodině hry navíc přišlo první střídání a zraněného Lodiho nahradil Correa. Pro Simeoneho určitě nepříjemný zásah do sestavy. Pět minut před koncem poločasu měla Sevilla další zajímavou šanci a po centru do šestnáctky zakončoval nůžkami De Jong, nicméně sudí Gil mu odpískal nebezpečnou hru. Poločas skončil 0:0. Atleti nedokázali ani jednou vystřelit na branku, přesto Diego Simeone ponechal stejnou jedenáctku i do druhé půle.

Atlético bylo po přestávce jako vyměněné a Sevilla se musela najednou bránit. V 52. minutě ještě hosté přečkali střelu Rakitiće nad a v 66. minutě vyslal na domácí svatyni nebezpečný pokus Koke, přičemž Bounou dobře zasáhl.

Byli to ale Rojiblancos, kteří se dvacet minut před koncem ujali vedení. Suso už v pokutovém území vysunul Navase, ten odcentroval na zadní tyč, kde volný Marcos Acuňa hlavou nedal Oblakovi šanci. Atlético si inkasovanou brankou zadělalo na velké problémy, stále však mělo čas na odpověď.

A obrovská šance na vyrovnání přišla vzápětí, ale zpětnou přihrávku nedokázal z vyložené pozice usměrnit do branky Hermoso. To byla trestuhodně zahozená příležitost. V nastavení ještě odmítl remízu Bounou, který skvěle vychytal volného Correu. Porážka 0:1 znamená pro Atlético obrovskou komplikaci. Real Madrid už na svého městského rivala ztrácí jen tři body a pokud v pondělní dohrávce zvítězí Barcelona nad Valladolidem, bude náskok Colchoneros činit jenom bod. Sevilla zůstává nadále na čtvrtém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele