38. kolo
22.05.2021 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético otočilo utkání ve Valladolidu a slaví titul

Atlético Madrid se stává králem tohoto ročníku španělské nejvyšší soutěže! Zápas s Realem Valladolid se sice nevyvíjel úplně podle jeho představ, ale Atlético dokázalo výsledek otočit. Hrdinou se opět stal kanonýr Luis Suárez, který dal po hodině hry rozhodující druhou trefu.

Dvě definitivy. Stejně jako Atlético Madrid získalo po tomto utkání definitivu trofeje, tak Real Valladolid získal zdrcující jistotu v podobě sestupu do druhé ligy. Od prvních minut panovala v obou táborech poměrně velká nejistota. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Přesto se jí ani jeden nevyvaroval. Už v osmnácté minutě Atlético poprvé zaváhalo. Jeho rohový kop totiž sebrala domácí obrana a rychle rozehrála na své útočníky. Balon se dostal až k Óscarovi Planovi, který zakončil rychlý protiútok naprosto jednoduše - 1:0.

Atlético bylo v šoku. S podobným výsledkem vůbec nepočítalo a na jeho hře byla vidět nervozita. Colchoneros se ale znovu rychle dostali do útoku. Po dvaceti minutách pálil Saúl jen do bránícího Fedeho, který odpálil míč na roh. Po půlhodině hry měl jeden ze svých světlých momentů kanonýr Luis Suárez. Dostal se do skvělé šance, ale levačkou pálil jen do míst, kam se brankář Masip dokázal natáhnout.

O pár minut později pálil nebezpečně Weissman, jehož pokus chytil na poslední chvíli brankář Jan Oblak. Do druhé půle vstoupilo Atlético už mnohem nebezpečněji. Pokud se nechtělo spoléhat na Villareal, muselo zabrat. Klíčové vyrovnání se událo po hodině hry. Zprvu nenápadnou akci zakončoval Ángel Correa, který se proháčkoval přes dva bránící hráče a bodlem překonal brankáře Masipa a vyrovnal stav utkání.

Na druhé straně mohl poslat domácí do vedení opět Weissman, který však hlavou mířil jen nad bránu. A Atlético trestalo. Má totiž v týmu hráče, který chyby netoleruje. Balon se po zaváhání domácí obrany dostal k Luisi Suárezovi, který svůj sprint zakončil přesnou ranou k levé tyči. Do konce utkání už se prakticky nic důležitého nestalo, takže madridský celek slaví po dramatické výhře první ligovou trofej od sezony 2013/2014.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
zasranej malíř

1:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele