15. kolo
22.12.2020 19:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético vyhrálo i na Anoetě a upevnilo si vedení v soutěži

Na prvním místě LaLigy se ani před Vánoci nic nezmění. Atlético vyhrálo na půdě Realu Sociedad 2:0 a na čele má v tuto chvíli tříbodový náskok před městským rivalem Realem Madrid a ještě jeden zápas k dobru. Kdo se zřejmě propadne tabulkou, to bude poražený klub ze San Sebastianu.

Měl to být zápas, který vrátí Real Sociedad zpátky do bojů o první příčky, ale místo toho se mu Atlético Madrid výrazně vzdálilo. Los Colchoneros stráví Vánoce na prvním místě LaLigy, zatímco San Sebastian s velkou pravděpodobností opustí první čtyřku.

Byl to zápas přesně podle gusta hostujícího Atlética. Takticky svázaná bitva s minimem šancí. "Atleti" byli na Anoetě hodně trpěliví, počkali si až se jim naskytne větší možnost a pak udeřili. Los Colchoneros v prvním poločase udávali tempo, ale Baskové je takřka do ničeho nepouštěli. Až ve 22. minutě přišla vůbec první šance zápasu, ale Mikel Merino hlavou Oblakovu branku netrefil. Bohužel to bylo všechno, co první poločas nabídl. Jak už bylo řečeno, byla to takticky svázaná bitva.

To nejdůležitější přinesla až druhá půle a krátce po změně stran vedoucí tým LaLigy poprvé udeřil. Na standardní situaci si naskočil Mario Hermoso a z vůbec první střely na branku (hlavičky) vstřelil úvodní gól. Atlético si pak bez problému náskok hlídalo a znovu takticky vyčkávalo na chybu soupeře, kterou hodlalo okamžitě využít. V 74. minutě se odrazil balón na kopačku Marcose Llorenteho a ten ranou z první zpoza vápna zvýšil na 2:0.

Pro Basky byla dvoubranková ztráta fatální. Skvěle fungující defenziva Atética jím nedovolila vůbec nic a největší příležitosti byl moment z 83. minuty, kdy Martin Merquelanz z dálky prověřil spolehlivého Oblaka. Atlético zvládlo duel po taktické stránce naprosto fantasticky a zaslouženě se vyhřívá na čele soutěže. Naopak Real Sociedad prohloubil výsledkovou krizi a před Vánoci mu hrozí propad mimo příčky zaručující Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele