27. kolo
13.03.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jan Oblak (© AFP)

Remíza v Madridu. Getafe obralo Atlético o dva body

Komplikace na cestě za vysněným titulem i to je remíza 0:0, kterou si odneslo ze hřiště Getafe vedoucí Atlético Madrid. Náskok Colchoneros se tak může v pondělí ztenčit už na čtyři body. Gól na Coliseum Alfonsa Péreze nepadl, přestože hosté měli velkou územní převahu.

Není to zrovna povedená generálka na zápas s Chelsea a především je to hozená rukavice nejbližším pronásledovatelům - Barceloně a Realu Madrid.

Atlético mělo od začátku velkou územní převahu, ale s vytvářením gólových příležitostí to bylo horší. Několikrát se dostal do koncovky Luis Suárez, nicméně obrana Getafe v čele s brankářem Soriou bez problému odolávala. A tak se stalo, že Getafe mohlo před koncem prvního poločasu udeřit. Poté co Oblak neudržel skákavý balón akce pokračovala a po centru Maksimoviće se pokoušel o zakončení nůžkami Cucho, ovšem branku přestřelil.

Hosté poslali do druhého poločasu portugalskou hvězdičku Joãa Félixe a aktivita Rojiblancos ještě více vzrostla. Po voleji Llorenteho zasáhl Soria a v 61. minutě dokonce nebyl Atléticu uznán gól, protože balón už při Llorenteho centru přešel pomezní čáru.

Dvacet minut před koncem Colchoneros vykřesali novou naději, když Allan Nyom zajel do Lodiho, ocenil ho sudí rovnou červenou kartou. Getafe se musel závěrečných dvacet minut bránit a za nerozhodný stav děkovalo brankáři Soriovi, který v 76. minutě fantasticky vychytal akrobatický pokus Dembélého. Neuspěl ani nejlepší střelec Suárez, který po pěkném lobu orazítkoval tyčku.

Minutu před koncem podruhé selhal v koncovce Dembélé a znovu na tom měl lví podíl brankář Soria. Zejména díky němu Getafe vyválčilo cenný bod a nadělalo Atléticu poměrně velké starosti.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atletico v této sezoně neprohrálo venku vypsaní jako favorit. Snad se jim to nepovede v tomto zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

5 žlutých ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele