14. kolo
19.12.2020 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Barcelona opět ztratila body, s Valencií jen remizovala

Domácí Barcelona sehrála s Valencií velmi působivé utkání, v němž se diváci dočkali celkem čtyř branek. Chvíli vedli domácí, chvíli hosté. Utkání nakonec nabídlo oběma soupeřům po bodu a zřejmě zaslouženě.

Barcelona potřebovala další body, ale věděla, že s Valencií se může stát cokoli. Hlavní ofenzivní povinnosti dostal na starost opět Messi obklopen Griezmannem, Pedrim, Coutinhem a Braithwaitem. Od prvních chvil se Barcelona snažila dostat Valencii pod tlak a jindy dost kazící Sergio Busquets si dnes vedl v úvodu zápasu výborně. První šanci ale měli na starosti hosté.

Ve 26. minutě obrana Barcelony zaspala a nechala po centru ze strany zakončovat navrátilce Josého Gayu. Ten ale z úhlu brankáře Ter Stegena nepřekonal, spíš se ještě srazil se spoluhráčem Čeryševem. O tři minuty později musel zkušený německý brankář opět do akce, kdy Dest ztratil míč na vlastní polovině. Ter Stegen se ale parádně předvedl a krásným zákrokem vytáhl míč mimo tři tyče!

A pak už to Valencii konečně vyšlo. Na třetí pokus. Obrana Barcelony se nechala zaskočit při bránění rohového kopu, který úplně podcenila. Navíc nedokázala ubránit Mouctara Diakhabyho, který přesnou hlavičkou snadno poslal hostující Valencii do vedení!

S Barcelonou to v defenzivě nevypadalo vůbec dobře. Ve 45. minutě se po centru Čeryševa dokázal propracovat k hlavičce Maxi Gómez, jenže Ter Stegen se opět vyznamenal. Což Barcelona bryskně potrestala. Antoine Griezmann se po rychlém brejku dostal do vápna a fauloval jej Gayá. Sudí ho nejprve vyloučil, ale po shlédnutí videa svůj výrok změnil na žlutou kartu. Penaltu ale neodpustil. Messi ji sice kvůli Doménechovi neproměnil, ale po ráně Alby dostal šanci hlavičkovat do prázdné brány - 1:1.

Valencia ale nepolevila a krátce po změně stran opět zahrozila. Guedes parádně pronikl po pravém křídle, přesně přihrál do pokutového území Čeryševovi a ten se z gólu neradoval jen proto, že mu rána absolutně nesedla. Barcelona navíc o pár minut později potvrdila staré známé pořekadlo. Střídající Frenkie de Jong dostal ve vápně k nohám míč po nepovedeném lobu, přiťukl jej k Ronaldu Aráujovi a ten si poradil nádherně. Polovičními nůžkami vypálil do protipohybu brankáře Doménecha a Barcelona vedla.

Po hodině hry se navíc do vápna probil jako tank Braithwaite a dokázal naservírovat míč na penaltu, jenže tam Griezmann netrefil v obrovské šanci balon! A o pouhých šest minut Valencia definitivně stanovila konečné skóre. José Gayá převzal na křídle přihrávku od Guedese, nahrál před branku a tam byl ze všech nejdůraznější Maxi Gómez. Mladý útočník píchl míč špičkou kopačky za záda Ter Stegena a slavil cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele