16. kolo
29.12.2020 19:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Barcelona na závěr roku klopýtla, s Eibarem remizovala 1:1

Fotbalisté Barcelony jakoby podtrhli nepovedený rok a v posledním zápase remizovali 1:1 s Eibarem, což se rozhodně nečekalo. Katalánci se dostali do problémů ve druhém poločase, kdy inkasovali jako první z kopačky Kikeho. Odpověď Blaugranas sice netrvala dlouho, ale Dembélého gól byl z jejich strany jediný.

Barcelonští fanoušci zase jednou ostrouhali, když jejich oblíbený tým nedokázal porazit Eibar. Přitom ještě v únoru letošního roku Barcelona stejného soupeře sprovodila z Camp Nou výpraskem 5:0 a vlastně i další zápasy na stejném stadionu vyzněly jasně ve prospěch Katalánců.

Jenomže tentokrát nehrál Lionel Messi a to bylo znát. Když už v 8. minutě sudí odpískal pokutový kop za hraní rukou, šel by Messi kopat penaltu. Takhle se k puntíku postavil Martin Braithwaite a branku vůbec netrefil. Barcelona zahodila tutovku a od tohoto momentu šlo všechno z kopce. Na druhé straně mohl šokovat domácí příznivce Kike, který ve vzduchu jen o kousek minul branku. Ve 25. minutě sice Barca vstřelila gól, ale při přihrávce Firpa byl Braithwaite v těsném ofsajdu, takže průběžný stav zůstával nadále 0:0.

Po přihrávce Júniora Firpa měl na konci první půle solidní šanci i Griezmann, jenomže i v tomto případě scházely ke trefení branky centimetry. Bez Lionela Messiho to v ofenzívě skřípalo a Ronald Koeman si toho byl dobře vědom. Do druhého poločasu tedy přichystal střídání a na trávník vyběhl Ousmane Dembélé.

Nový muž na hřišti měl obrovskou šanci v 57. minutě, ale svůj samostatný únik na brankáře nepotrestal a když z dorážky nedal gól ani de Jong, zasluhovalo si počínání Barcelony trest. A ten také přišel. Obrovskou chybu Araúja na polovině hřiště využil Kike García a Dembélému ukázal, jak se samostatný postup na brankáře řeší. Eibar vedl na Camp Nou 1:0.

Dalo se očekávat, že Eibar bude dál pod tlakem domácích a ti skutečně rychle vyrovnali na 1:1. Júnior Firpo znovu zatáhl balón k šestnáctce, odkud přihrávkou přes celé vápno našel Dembélého a ten na malém vápně zavěsil. Barcelona ožila a za chvíli selhal v další tutovce opět Martin Braithwaite. Eibar se s přibývajícím čase koncentroval už jen na bránění a to mu vycházelo. Katalánci spálili velké možnosti včetně té úplně poslední v nastaveném čase a v podání Trincaa, který křižnou ranou těsně minul. Eibar získal na Camp Nou historický bod, kdežto Barcelona podtrhla nepovedený rok 2020.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
dextroza_m

5:0

Reagovat
pantondavo

Tesne vedle

Reagovat
valloire

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nastal čas říct adios (Koeman)! takhle hrozný start - ostuda :)

Reagovat
JohnnyDynamite

to není trenérem,ale materiálem primadony a dřeváci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele