5. kolo
03.10.2020 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadion Atlética Madrid (© AFP)

Atlético doma s Villarrealem remizovalo bez branek

Atlético znovu zaváhalo a tentokrát si doma neporadilo s obranou Villarrealu. Žlutá ponorka může naopak slavit bod, který proti Atléticu na jeho hřišti není v jejích dějinách ničím častým. Domácí měli jasně navrch, ale ani to jim ke gólu nepomohlo.

Colchoneros v minulém kole mírně řečeno selhali a dnes si potřebovali napravit reputaci. Villareal pro něj ale představoval velmi silného soupeře, který sám dobře věděl, jak chce se Simeoneho partou hrát. Colchoneros věděli, že dnes to nebude snadné a i proto nasadili osvědčené hráče jako Saúl, Koke, Partey, Suárez nebo Félix. Villarreal využil schopností Morena, Alcácera nebo Iborry s Parejou.

Atlético se už v sedmé minutě prokombinovalo až do blízkosti šestnáctky a Ángel Correa už vymýšlel centr do vápna, jenže ten byl na poslední chvíli zastaven. Do první větší šance utkání se dostal uruguayský kanonýr Luis Suárez, jenž si navedl míč na střelu silnější nohou a vypálil, jenže jeho rána poslala míč těsně vedle tyče. Hostující obrana mu nicméně dávala dostatek šancí i prostoru na to, aby zakončil.

Tempo hry ale nebylo nic moc a obě jedenáctky k sobě aspoň dle předváděné hry chovaly patřičný respekt. Delší pasáž bez šance narušil až Mario Gasper, který rázně vypálil z voleje po velmi dobré šanci Villarrealu a donutil brankáře Oblaka zakročit. Gerard Moreno předvedl parádní zpracování míče i jeho pokrytí a nechal se faulovat u vápna, leč z nařízené standardní situace Villarreal nic nevytěžil.

První poločas zcela jasně zůstal za očekáváním a šancí bylo opravdu pomálu. Více ze hry mělo i po poločasové pauze hostující mužstvo. Estupiñán zajímavě rozehrál autové vhazování přímo do běhu na Gaspara, jenž opět protáhl brankáře Oblaka povedenou ranou k tyči.

Jinak se po změně stran ani jeden tým dopředu moc nehnal a na větší šance jsme čekali poměrně dlouho. Důvodem bylo například i to, že obrany obou týmů odváděly svou práci velmi svědomitě. Poněkud nešťastnou malou domů musel řešit brankář Asenjo, ale nakonec si i přes dotírající útočníky Atlética poradil na jedničku.

Po hodině hry zakončoval na druhé straně ofenzivní záložník Žluté ponorky Moi Gómez, jehož ránu brankář Jan Oblak vyrážel s poměrně velkým úsilím. Posléze se do hry dostali i Chukwueze na straně hostí a Diego Costa v domácím dresu.

Gerard Moreno dostal míč do šestnáctky, odkud hledal pasem někoho před bránou. S tím si ale domácí obrana nakonec poradila. Byl to právě střídající Diego Costa, který se deset minut před koncem nachomýtl k velké šanci. Naběhl si totiž na přízemní pas ze strany, jenže jeho zakončení bylo zablokováno v poslední možnou chvíli. A protože ani nastavení další šance nepřineslo, oba týmy si body jen rozdělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele