7. kolo
24.10.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético napravilo selhání z LM a porazilo Betis 2:0

Na druhé místo tabulky poskočilo po sobotním zápase Atlético Madrid. Colchoneros dali zapomenout na výprask z Ligy mistrů od Bayernu a Betis porazili koncentrovaným výkonem 2:0. Betis měl v zápase překvapivě územní převahu, ale za devadesát minut nebyl schopen dát Atletům gól. O branky domácích se postarali Marcos Llorente a Luis Suárez. Verdiblancos od 74. minuty chyběl vyloučený Martín Montoya.

Atlético muselo v týdnu spolknout hodně hořkou pilulku v podobě čtyřbrankového výprasku od Bayernu Mnichov a ideálně to mohlo napravit na domácí scéně v souboji s nevyzpytatelným Betisem. Andalusané vstoupili do letošní sezony dobře, byť v posledních kolech jako kdyby jim začal docházet dech.

Betis začal na Wanda Metropolitano aktivně a po hlavičce Carvalha si připsal první zákrok Oblak. Slovinského brankáře prověřil i přízemní střelou Nabil Fékir. Hosté často stříleli a na Atlético vyrukovali až nečekaně aktivně. Ve 28. minutě spálili první velkou příležitost i Atleti. Suárez se ve sprintu řítil na Brava a střelou těsně minul tyčku. Betis ale udával tempo prvního poločasu, mělo to však háček, protože prosadit se nedokázal. Přitom právě efektivita je v soubojích s Atléticem hodně klíčová.

Přímo ukázkově to ilustrovala 46. minuta, kdy se do té doby pasivnější Atlético ujalo vedení. Marcos Llorente se po přihrávce z autu rychle ocitl ve vápně a z úhlu procedil balón za Bravova záda. Betis na inkasovanou branku zareagoval, byl opět aktivní a měl šance, jenomže narážel na problém jménem Oblak. Slovinec v 55. minutě rychle vyběhl proti tutovce Sanabrii a na druhé straně se zase proti Hermosovi zaskvěl Bravo.

Betis byl nadále silnější na balónu, jeho územní převaha přetrvávala, ale čtvrthodinu před koncem přišla velká komplikace. Martín Montoya před vápnem zatáhl za záchranou brzdu a zfauloval Carrasca, což se rovnalo červené kartě. Oslabení Andalusané pak čelili šancím Atlética a Bravo pokračoval ve skvělých zákrocích. V nastavení však domácí výsledek pečetili a po Lodiho zpětné přihrávce střílel do odkryté branky Luis Suárez. Atlético porazilo Betis 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele