3. kolo
27.09.2020 16:00 CET
6 : 1
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético zdemolovalo Granadu potupnými šesti góly, trefil se i Suárez

Lepší debut si Luis Suárez snad ani nemohl přát. Jakkoli se mohlo zdát, že se Atlético teprve bude rozehřívat po delším spánku, nebylo tomu tak. Granadu naprosto suverénně zdemolovalo a svůj podíl na tom měl i El Pistolero.

Atlético mělo před sebou ostrou premiéru. A to nejenom proto, že poslední soutěžní duel hrálo v půlce srpna, ale také proto, že jeho aktuální soupeř se pyšnil skvělou formou. Atlético nasadilo do hry útočné duo Costa - Félix, zatímco největší jméno čekalo na lavičce. Luis Suárez, donedávna opora Barcelony. I Granada nechala jednoho bombera jen za postranní čarou, protože na lavičce začal duel Roberto Soldado.

Pokud se snad Granadě zdálo, že má v posledních týdnech formu a že by snad teoreticky náhodou mohla Atléticu konkurovat, stačilo domácím jen pár minut, aby svého soka vrátili na zem. Už v desáté minutě se totiž Simeoneho kádr poprvé prosadil. Ve vápně se k míči dostal Ángel Correa, který ho poslal před branku na Diega Costu. Zkušený bomber přesnou hlavičkou nedal brankáři Silvovi šanci.

Za dalších šest minut fauloval ve vápně obránce Domingos Duarte a sudí Javier Estrada bez zaváhání pískal pokutový kop. K němu se postavil Saúl Ñíguez, jenže si na Silvovi vylámal zuby! Nepovedlo se mu to ani z dorážky, protože před střelou uklouzl. Colchoneros prakticky nepouštěli svého soka k zakončení a brankář Oblak se poprvé zapotil až pět minut před koncem první půle. Víctor Díaz se ocitl sám na zadní tyči, jenže Oblak díky skvělému reflexu vyrazil míč na roh.

První půle možná nebyla zrovna nejatraktivnější, ale ta druhá, to byla naprostá lahůdka. Už tři minuty po návratu hráčů ze šaten lovil brankář Silva míč ze sítě. Dlouhý pas do vápna si zpracoval Ángel Correa, který míč zasekl a rychle poslal do protipohybu brankáře - 2:0.

Od šedesáté minuty se s góly doslova roztrhl pytel. Třetí branka byla opět luxusní. Correa vtrhl do otevřené obrany, Diego Costa jeho nahrávku šikovně nechal projít za sebe a tam si dnes výborně hrající João Félix obhodil protihráče. Pak už mu nedělalo potíže zavěsit - 3:0.

Velká chvíle, na kterou čekalo mnoho fotbalových fandů (snad kromě fanoušků blaugranas), nastala v 70. minutě. Na hřišti se místo Costy objevil Luis Suárez. A děly se věci. Rovněž střídající Marcos Llorente strávil na hřišti jen dvě minuty, když se po dalším rychlém brejku dostal až do vápna. Brankář Rui Silva už byl bezmocný, den otevřených dveří obrany Granady vesele pokračoval.

Ángel Correa dostal přihrávku do vápna a vyzkoušel to z úhlu, avšak mířil těsně vedle tyče. O pár vteřin později Luis Suárez upadl ve vápně a dožadoval se penalty, na což sudí nejprve přistoupil. VAR mu ale ukázal, že tady se o faul nejednalo. Nevadí, Suárez si poradil jinak.

Jeho výška ho nepředurčuje k tomu, aby byl nejlepším hlavičkářem, ale to mu nevadilo. V 86. minutě ho krásným pasem na zadní tyč oslovil Llorente a Suárez hlavou přeloboval brankáře.

O dvě minuty později obrana Atlética Madrid přeci jen trochu polevila, takže hosté po rychlé akci snížili zásluhou Jorgeho Moliny, ale poslední slovo měl opět novic na trávníku. Velmi rychlou akci na jeden dotyk ve čtvrté minutě nastavení zakončil Luis Suárez naprosto ukázkově k tyči a pečetil drtivou výhru colchoneros. Tak tady mě máte, fanoušci Atlética.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele