16. kolo
30.12.2020 19:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Luis Suárez vystřelil Atléticu výhru nad Getafe

Atlético si v poměrně nezáživném utkání poradilo s Getafe a oslavilo další výhru. Tu mu zajistila jediná branka, jejímž autorem se už ve 20. minutě stal Luis Suárez.

Atlético vstupovalo do utkání s Getafe v jasně lepší pozici a hodlalo si udržet první příčku. Colchoneros by se rádi rozloučili s kalendářním rokem výhrou a dnes k tomu měli ideální příležitost. V utkání s Getafe se jim vlastně od začátku dařilo získávat pevnou půdu pod nohama a poměrně brzy se domácím povedlo proměnit svůj tlak v první branku utkání.

Nejprve se Thomas Lemar prodral do vápna a když viděl, že všichni hostující hráči včetně brankáře očekávají centr před bránu, pálil přímo na ni. Tím dokonale zmátl vše živé na trávníku, ale na dobře postavenou tyč tohle kouzlo bohužel neplatilo. Po šesti minutách se ale Colchoneros konečně prosadili. Dobře rozehraný volný přímý kop uklidil Luis Suárez hlavou přesně za záda brankáře Yáñeze - 1:0.

V zápase se hodně žlutilo a faulů bylo ještě mnohem víc, oba týmy si opravdu nic nedarovaly. Jenže šancí bylo pomálu. Z pohledu Getafe pak vůbec žádné. Brankář Jan Oblak byl v podstatě jen neplatícím divákem, který viděl utkání z první řady a v tom nejvyšším možném rozlišení. Své umění ale v první půli předvést nemusel.

Ani po změně stran se Oblak nemusel moc namáhat. Když už se Getafe dostalo do zakončení, zpravidla mířilo hodně mimo. Přesto trenér Simeone v závěru střídal Suáreze stoperem Giménezem, jako by se bál o body. Utkání v posledních chvílích ubíhalo asi stejně rychle jako třicetiletá válka.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaké oni mají jiné zápasy než nezazivne?

Reagovat
Largo

Zazivne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele