22. kolo
08.02.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético zaváhalo, doma jenom remizovalo s Celtou Vigo 2:2

Vedoucí tým LaLigy Atlético Madrid v pondělní dohrávce překvapivě ztratil body s Celtou Vigo, byť ještě minutu před koncem vedl díky dvěma brankám Luise Suáreze. Celestes spasil Facundo Ferreyra a pro Celtu, která hraje o záchranu, má bod cenu zlata. Konečný výsledek je pro Atlético sice ztrátou, nicméně na jeho suverénním postavení v tabulce se nic nemění.

Atlético sehrálo s Celtou Vigo zajímavou partii, hosté totiž byli více než vyrovnaným soupeřem, častěji drželi balón na svých kopačkách a ve 13. minutě se dokonce ujali vedení. Hugo Mallo poslal na malé vápno polovysoký centr a špatně hlídaný Santi Mina hlavou překonal brankáře Oblaka. Málokdy se hostující tým na Wanda Metropolitano dostane do vedení a Celtě se to podařilo.

Colchoneros potřebovali zareagovat, zvýšit aktivitu a tlak na balón, ovšem to se jim nedařilo. Ve 39. minutě navíc došlo k situaci, která šla řešit vyloučením domácího hráče. Felipe jasně stáhl Santiho Minu a nejspíše měla následovat druhá žlutá karta a vyloučení. Sudí se k tomuto kroku neodhodlal a Atlético v plné síle před koncem prvního poločasu vyrovnalo. Llorenteho přihrávka z první směřovala přesně na malé vápno, kde Luis Suárez uklízel do sítě - 1:1.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se dostali do laufu a krátce po změně stran dokonali obrat. Přesně v 50. minutě přilétl na malé vápno centr od Lodiho a Luis Suárez byl opět ve správný čas na správném místě - 2:1.

Celta se sympaticky nevzdávala a moc nechybělo, aby za dvě minuty bylo vyrovnáno. Santi Mina se dostal až před Oblaka, kde mu na poslední chvíli vypíchl balón výtečným obranným skluzem Kondogbia. Celkově nebylo moc střel na branku, což ale vzhledem k hernímu stylu Atlética není zas tak překvapivé.

Domácí si chtěli v závěru zápasu výsledek pohlídat a Celta se vlastně do žádného souvislejšího tlaku nedostala, přesto se jí povedlo minutu před koncem vyrovnat na konečných 2:2. K Solarimu doputovala ve vápně parádní kolmice, ten na nic nečekal a předložil balón na malé vápno skórujícímu Facundovi Ferreyrovi. Remíza je pro Atlético zaváháním, nicméně jeho situace na čele LaLigy je nadále velmi pozitivní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V minulém kole jsem se pozastavil nad tím proč je Vigo favorit na Granadě. 2 bych nepřekousnul. V tomto zápase bych ji pochopil.

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

Atl. Madrid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele