37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético je krůček od titulu. Otočilo totiž zápas s Osasunou

Atlético předvedlo další parádní show. Ačkoli Osasunu v ofenzivě místy neskutečně drtilo, samo inkasovalo z ojedinělé šance soupeře. Ale nevzdalo se a díky dvěma pozdním zásahům otočilo utkání ve svůj prospěch!

Atlético mělo všechno ve svých rukou a kdyby nezaváhalo, mohlo by směrem k titulu udělat rozhodující krok. Colchoneros si byli velmi dobře vědomi situace a pod vedením trenéra Simeoneho moc nehrozilo, že by utkání podcenili. Nepočítali ale asi s houževnatostí svého soka. Ten přežíval prakticky každou šanci, kterou si Atlético vypracovalo.

Tu první už po deseti minutách, kdy se důrazný Luis Suárez dostal ve vápně k míči a zakončoval velmi dobře, jenže narazil na skvělého brankáře Herreru, který vytáhl perfektní zákrok. Brankář z Pamplony si následně poradil s další skvělou ránou Ángela Correy, kterou vyrazil na poslední chvíli nohou, stejně jako vyrážel i následnou hlavičku do středu brány.

Atlético mělo dost velkou smůlu, když po dvaadvaceti minutách pálil Luis Suárez po rychlém ataku jen do tyče za Herrerovými zády. Nepřekonal ho ani Correa ránou z úhlu a těsně vedle tyče pálil navíc i Suárez. Ke konci poločasu, v němž Atlético opravdu drtilo svého soka, se neprosadil tvrdou ranou zpoza vápna ani záložník Saúl.

Dlouho se zdálo, že ani po změně stran prostě není Atléticu gól přán. A tohle nutkání se z hlav Colchoneros jen tak nevytratilo. Po hodině hry totiž Stefan Savić zakončil prodloužený centr na zadní tyč a uklidil ho k tyči, jenže VAR branku pro jeho ofsajd neuznal!

A tak Rojiblancos dál zaměstnávali brankáře Herreru. O sedm minut později přidali druhou branku, ale ani střela Yannicka Carrasca pro ofsajd neplatila. Ze zdánlivě klidného utkání se pro Atlético brzy stala noční můra. Dvacet minut před koncem totiž centr na zadní tyč dopravil do sítě hlavičkující Ante Budimir! Chvíli to vypadalo, že Oblak jeho ránu vyrazil, ale míč dávno přešel brankovou čáru.

Atlético se ale dokázalo znovu dostat hrobníkovi z lopaty. Osm minut před koncem slavila úspěch spolupráce dvou střídajících hráčů. Félix nahrál obloučkem do vápna na nabíhajícího Renana Lodiho a ten tvrdou ranou pod víko nedal Herrerovi šanci - 1:1.

Drama vrcholilo. A Atlético znovu prokázalo neskutečnou morální sílu. Pouhou minutu před koncem totiž Carrasco umotal na hraně vápna dvojici soupeřů a naservíroval míč na střed. Tam si seběhl Luis Suárez a přesnou ranou pokořil Herreru!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1!

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele