18. kolo
10.03.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Atlética Madrid (© AFP)

Atlético zvítězilo v dohrávce nad Bilbaem a pojistilo si vedení

Atlético Madrid porazilo ve středeční dohrávce nebezpečný Athletic Bilbao 2:1 a upevnilo si vedení v tabulce LaLigy. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho mají na druhou Barcelonu šestibodový náskok.

Atlético mělo před sebou důležitou dohrávku, kterou potřebovalo zvládnout, jinak by byl náskok na čele tabulky už jen tříbodový. Do Madridu zavítal nebezpečný soupeř - Athletic Bilbao, který letos získal Španělský Superpohár a podruhé v řadě se probojoval do finále Copa del Rey.

Úvodní čtvrthodina zápasu na Wanda Metropolitano nic zajímavého nepřinesla. Oba celky začaly opatrně, ovšem ve 21. minutě šlo Bilbao zničehonic do vedení. Nenápadnou akci po pravé straně rozjel Williams, který pak zpětnou přihrávkou našel Ikera Muniaina a ten zajistil Bilbau jednobrankový náskok. Atlético po inkasované brance přepnulo na vyšší obrátky a Hermoso střelou z vápna prověřil brankáře Simóna.

Obecně se hrála vyrovnaná partie, hráči Bilbaa dobře napadali rozehrávku a nenechali Rojiblancos kousek prostoru, což Simeoneho družině činilo velké problémy. Přesto se nakonec Colchoneros prosadili. V nastaveném čase prvního poločasu stihl Lemar ještě balón na hrací ploše, odcentroval ho před branku a hlavičkující Marcos Llorente srovnal na 1:1. Poločasová remíza byla vzhledem k průběhu určitě zaslouženou.

Atlético se do přestávky uklidnilo a pět minut po změně stran strhlo vedení na svojí stranu. Luis Suárez v pokutovém území po kontaktu s Núňezem upadl a sudí odpískal pokutový kop. Sám postižený útočník penaltu proměnil a Atlético vedlo 2:1. Mimochodem pro Suáreze to byla osmnáctá ligová branka v této sezoně.

Baskové měli na odpověď spoustu času, jenomže tempo hry jakoby se zbrzdilo a žádné šance k vidění nebyly. Teprve až v nastavení měli hosté obrovskou příležitost na vyrovnání, ale "Atlety" spasil brankář Oblak. Slovinec výtečně zasáhl proti bezprostřední hlavičce Unaiho Núňeze a tím výsledek 2:1 zachránil. Atlético si drží šestibodový odstup na druhou Barcelonu, Bilbao zůstává v první polovině tabulky s odstupem na evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele