1. kolo
17.08.2019 21:00 CET
4 : 4
(1:1)

Reportáž

Villarreal se v divokém utkání rozešel smírně s Granadou

Naprosto divokého průběhu se dočkali diváci ve Villarrealu, kde padlo hned osm branek a byly také nařízeny dva pokutové kopy. Nicméně z vítězství svých miláčků se nakonec radovat nemohli, neboť houževnatá Granada dvakrát smazala jednobrankové vedení Žluté ponorky a pak se dokonce zmátořila i ze stavu 2:4. Nakonec dosáhla na cenný bod po výsledku 4:4 a v samém závěru dokonce sahala po senzačním tříbodovém zisku.

Granada vstoupila do sobotního duelu odvážně a už v úvodních pěti minutách si vytvořila dvě obrovské příležitosti. Nejprve se po centru z křídla a lehké teči zaskvěl brankář Andrés Fernández, který měl co dělat, aby balón směřující pod horní tyčku odvrátil na poslední chvíli do bezpečí. Ihned na to se opřel do míče z voleje Antonio Puertas a fantastický Fernández odvracel míč jednoruč na rohový kop, svůj výběr tak výrazně podržel.

Poté tempo hry opadlo, Villarreal z ničeho nic skóroval krátce po odehrané půlhodině. Moi Gómez se prosmýkl mezi dvěma bránícími protihráči a byl podražen Duartem. Rozhodčí Cordero nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Santi Cazorla a střelou do protipohybu gólmana Ruie Silvy ho bezpečně proměnil. Nicméně hosté v samém závěru prvního poločasu srovnali stav a opět to bylo z penalty.

Tu Cordero nařídil za nedovolený zákrok Albiola na Roberta Soldada, exekuce se ujal Fede Vico a s přehledem zakončil k pravé konstrukci. Domácí si vzali zpět ztracený náskok osm minut po přestávce. Z jedenácti metrů z první napřáhl Moi Gómez a obstřelil marně se natahujícího Silvu. Krátce po hodině hry bylo podruhé srovnáno, tentokráte po centru Díaze z pravého křídla chtěl odvracet do bezpečí Rubén Peña před střídajícím Machísem, ale nešťastně zamířil do vlastní sítě.

V 65. minutě vedla Žlutá ponorka potřetí, když Gerard Moreno využil výtečné zpětné přihrávky od Gómeze a z deseti metrů propálil Silvu. Za dalších osm minut se zdálo být rozhodnuto. Po přihrávce od Cazorly vystřelil šajtlí Samuel Chukwueze a míč usměrnil přímo k levé tyči. Granada se vrátil zpět do hry o body v 75. minutě, kdy po rohovém kopu Montora prudce

hlavičkoval Soldado a Fernándezovi nedal sebemenší šanci na úspěšný zákrok - 4:3.

Za dalších šest minut se postaral o konečný remízový výsledek Puertas, jenž po dalším rohovém kopu a zpětné hlavičce od Soldada stanul zcela osamocen u zadní konstrukce a zblízka se nemýlil. Mírný outsider tohoto duelu mohl dokonat neskutečný obrat v poslední minutě základní hrací doby, ale rozhodující gól přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pruměrný kurz na outsidera vzhledem ke kurzu na favorita- v tomto případě 1,63 je plus mínus 4,8. Nevím , co zde ta bukwice z tipáče zkouší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to buzna jedna bukwičácká vyšponovala. I na ni dojde.

Reagovat
Pharrell

Krásnej mač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele