14. kolo
24.11.2019 18:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Celta zabrala a díky dvěma gólům Aspase vyloupila Villarreal

Hvězda Iaga Aspase zazářila v pravou chvíli. Celta Vigo dokázala po reprezentační přestávce zvítězit ve Villarrealu 3:1 a učinila tak alespoň první krok na cestě za záchranou. Celestes pochopitelně i nadále zůstávají v sestupových vodách, avšak výhra po pěti kolech bez bodů je potěšující.

Celtě také bezpochyby pomohl nový trenér Óscar García, který se sice ujal kormidla ještě před reprezentační pauzou, avšak na Camp Nou díru do světa neudělal. Tři body se mu povedlo získat až proti Villarrealu, o to cennější, že tomu tak bylo na půdě soupeře.

Villarreal byl favoritem, moc dobře ale věděl, že hosté prahnou po třech bodech. Celta se poprvé utrhla do velké šance po třinácti minutách, kdy si to pelášil sám na Asenja Sisto a domácí brankář výborně vytěsnil na rohový kop. Na druhé straně po chybné rozehrávce pálil těsně vedle Moreno. Stejný hráč se sice o chvíli později gólově prosadil, ale všechna radost byla kvůli ofsajdu zbytečná.

Bez branek se hrálo až do 54. minuty, kdy se poprvé prosadili hosté. Brance Piona Sista předcházela příležitost Villarrealu, po které se měl kopat rohový kop. Sudí nechal rozehrávat a z následné akce Celta udeřila. Sisto převzal balón od Denise Suárez, navedl si jej na střelu a překonal Asenja.

Velká radost hostí trvala jen pět minut. Žlutá ponorka roztáhla hru a výsledkem byl průnik po levé straně hřiště, zpětná přihrávka na Samuela Chukwuezeho a vyrovnávací gól. Villarreal pak mohl výsledek otočit, ale Moreno z úhlu orazítkoval tyč. Celta měla štěstí i o chvíli později, kdy parádní zákrok proti Morenovi vytasil Álvarez.

Domácí své příležitosti nevyužili a na druhé straně udeřilo. Deset minut před koncem rozehrávala Celta standardní situaci, ta po teči doplachtila na nohu Iaga Aspase, který z první poslal Vigo do vedení. V závěrečné desetiminutovce stáli při hostech všichni svatí, Ontiveros totiž ranou orazítkoval břevno a drama ukončil až druhým gólem opět Iago Aspas. Ve čtvrté minutě utekl z vlastní poloviny a protože v té době už obrana Villarrealu neexistovala, postupoval sám na Asenja, kterého i překonal. Celta vyloupila Villarreal a získala velice důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele