27. kolo
08.03.2020 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Villarreal doma nečekaně podlehl Leganésu 1:2

Nečekanou ztrátu v boji o evropské poháry zaznamenal Villarreal, který po obrátce ztratil vedení a nakonec Leganésu podlehl 1:2. Hosté přitom cestovali na Estadio de la Cerámica v roli velkého outsidera, který však potřebuje každý bod, aby si i v příští sezoně zahrál nejvyšší soutěž. Hned tři body mu po změně stran vystřílel Óscar Rodríguez.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by Villarreal doma ztratil všechny body. Začátek totiž patřil "Žluté ponorce" a skóre se měnilo už po pěti minutách, kdy si na centr z levé strany naskočil Gerard Moreno a zblízka hlavou nedal Cuéllarovi žádnou šanci. Leganés se z rychle inkasované branky nesesypal a prostřednictvím Carrilla mohl vyrovnat. Hostující útočník naneštěstí pro Leganés orazítkoval jen tyčku. Villarreal měl v prvním poločase o něco větší převahu, ale o nějakém permanentním tlaku nemůže být vůbec řeč. Až před koncem poločasu zazdil obrovskou příležitost Gerard Moreno, když ve skluzu poslal balón do břevna. Villarreal v tu chvíli ještě netušil, nakolik ho bude neproměněná šance ze závěru prvního poločasu mrzet.

Leganés totiž přečkal nejhorší a krátce po změně stran vyrovnal. Óscar Rodríguez se fantasticky opřel do balónu a Asenjo se za jeho střelou jenom ohlédl. Remíza byla pro Villarreal málo, ale domácím se nedařilo vytvořit si větší tlak a dvacet minut před koncem je zastihla pohroma. Torres ve vápně fauloval Assalého a sudí nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil opět Óscar Rodríguez.

Gerard Moreno sice vzápětí vyrovnal, ale gól nemohl kvůli ofsajdu platit. Leganés vedl dvacet minut před koncem na Villarrealu 2:1 a ve zbytku utkání se koncentroval na defenzivu. Závěrečný tlak se ale nekonal a Leganés nakonec senzační vedení dovedl do zdárného konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele