12. kolo
03.11.2019 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal nepřekonal Simóna a s Bilbaem se rozešel bez branek

Villarreal nedokázal na domácí půdě uspět tak, jak by si asi představoval, a zůstává na sedmé příčce. V odpoledním utkání si totiž s Bilbaem rozdělil body po bezbrankové remíze. Za remízu hosté vděčí skvělému výkonu brankáře Simóna.

Že byl brankář Unai Simón, jehož sledují zástupci těch největších klubů ve Španělsku, hlavním hrdinou utkání, dokazoval od prvních chvil. V sedmé minutě při prvním rohu Santiho Cazorly domácí vymysleli parádní přízemní souhru, na jejímž konci byl na hranici pokutového území Moisés Gómez. Jeho přízemní ránu ke vzdálenější tyči ale zlikvidoval brankář Simón parádním zákrokem.

Neméně povedený zákrok vytáhl Simón po dělovce Santiho Cazorly v 16. minutě a ruce ho dost možná bolí ještě teď. Villarreal svíral svého soka a usadil se před jeho vápnem, ale nedařilo se mu vymyslet způsob, jak překonat mrštného mladíka mezi třemi tyčemi Basků. Pozadu nezůstal ani brankář Sergio Asenjo, jehož protáhl San José tvrdou ranou k tyči. Naštěstí pro domácí Asenjo reagoval velmi pohotově.

První půle směřovala ke svému konci a hlavním problémem Villarrealu byl stále brankář Unai Simón. Hrozili však i Baskové. Muniaínův výborný přetažený centr našel u vzdálenější tyče naprosto osamoceného Raúla Garcíu, ten ale hlavičkoval mimo branku! Bilbao sice ukázalo zuby, ale převahu měl Villarreal.

Hlavní zbraní Villarrealu je v poslední době Gerard Moreno, který se ke slovu dostal po hodině hry. Po centrovaném míči z rohového kopu se sice balon ještě k Morenovi nedostal, ale následoval další pokus. Moreno se dostal za obranu a pálil v obrovské tutovce, jenže Simón se překonával. Tentokrát jeho pokus vyrazil hlavou!

Ofenzivu Villarrealu přišel rozhýbat Samuel Chukwueze a jeho náběh zachytil ve druhé vlně Santi Cazorla. Dělovka zkušeného veterána ale směřovala mimo tyče. Dneska to byl převážně souboj dvou hvězd: Santiho Cazorly na straně domácích a Unaie Simóna v barvách hostí. Po standardní situaci Cazorly se do zakončení prodral Raúl Albiol a jeho hlavičku senzačním reflexivním zákrokem vyrazil Unai Simón! Simón versus Villarreal - 0:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele