1. kolo
17.08.2019 19:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia "odmítala" zvítězit a nakonec s Realem Sociedad jen remizovala

Valencia mohla zažít vítězný start do sezony, jenomže těsné vedení nad Realem Sociedad ztratila v nastavení poté, co sama neproměnila velké příležitosti včetně pokutového kopu. Kevin Gameiro sice vstřelil úvodní branku, jenže v nastavení nedal penaltu a to nakonec stálo domácí body. Po ruce Coquelina srovnal z puntíku na konečných 1:1 Mikel Oyarzabal.

Real Sociedad se pokusil být v úvodu aktivnější a Oyarzabal se pokusil překvapit Cillessena nebezpečnou střelou, která naštěstí pro Netopýry skončila těsně vedle. Krátce na to se Oyarzabal dostal do další koncovky, když mu balón naservíroval Zaldua, jenomže hostující hráč znovu netrefil zařízení. Valencia následně začala vyrovnávat hru, ale k větší gólové příležitosti se za první poločas nedostala. Baskové častěji drželi balón, ale více střeleckých pokusů měla na svém kontě Valencia.

Nejaktivnějším hráčem na hrací ploše byl Martin Ödegaard, který začal dobře i druhou půli. Diváci na Mestalle se úvodní branky zápasu dočkali v 58. minutě. Soler posunul balón na Wasse, který pro změnu vybídl Kevina Gameira a francouzský útočník už neměl problém přesně zakončit. Branku ještě přezkoumávala videotechnologie a radost domácím nakonec nevzala. Inkasovaná branka Real Sociedad paralyzovala, hosté nebyli schopni směrem dopředu cokoliv vymyslet a Valencia držela osud utkání ve svých rukou. A mohla hned několikrát definitivně rozhodnout.

Poprvé v 81. minutě, kdy Guedes výborně našel Rodriga v prostoru a před útočníkem Valencie stála úplně prázdná branka. Rodrigo ke vší smůle poslal balón do tyče. Druhá a ještě větší možnost přišla v nastaveném čase. Barrenetxea fauloval ve vlastní šestnáctce Čeryševa a sudí odpískal pokutový kop. Kevin Gameiro se mohl stát hrdinou zápasu, jenomže branku z penaltového puntíku vysoko přestřelil.

I tak byla Valencia blízko výhře. Baskové dostali ještě příležitost slibné standardky a z ní Willian José trefil ruku Coquelina, za což sudí Manzano odpískal pokutový kop. Real Sociedad nabídnutou příležitostí nepohrdl a Mikel Oyarzabal srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
JakubOcko

"neboť v klubu už nejsou ofenzivní tahouni jako Santi Mina nebo naposledy také Rodrigo." Rodrigo Moreno ještě nikam nepřestoupil a dneska bude hrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele