17. kolo
15.12.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Real v dramatickém závěru remizoval s Valencií

Od zápasu Valencie s Realem Madrid asi každý divák právem očekával gólovou smršť. Ta se sice nekonala, ale o dramatické chvíle rozhodně nebyla nouze. Domácí šli do vedení v 78. minutě a vypadalo to, že Real už se nedostane ke slovu. Nakonec se ale poslední akcí zápasu povedlo hostům srovnat.

Real chtěl jednoznačně vyhrát, aby dostal Barcelonu pod tlak a aby se na prvním místě LaLigy osamostatnil. Dnes večer mu k tomu mělo pomáhat útočné trio Rodrygo, Benzema a Isco, zatímco Valencia se spoléhala na jediného hrota, Rodriga Morena, podporovaného Solerem, Torresem nebo Parejem. Aktivnějšími hráči byli rozhodně hosté, kteří se nebáli pronikat velmi často do srdce obrany Los Che a způsobovat v ní velké škody.

Rodrygo si to v 5. minutě namířil do pokutového území mezi tři soupeře, ale po jeho pádu na zem se penalta nepískala. Domácí stopeři si byli velmi dobře vědomí toho, jak nebezpečným soupeřem může být Karim Benzema, takže francouzského střelce kryli v několika lidech. Benzemu sice hledal jeden centr za druhým, ale právě kvůli výše zmíněnému se tato taktika nesetkala s úspěchem. Valencia se herně trápila a nedokázala si vytvořit stabilnější tlak.

Deset minut před koncem první půle se málem k hlavičce procpal Rodrigo, který hledal míč směřující mezi oba stopery Bílého baletu. První půli jsme ale jinak mohli klidně označit za velmi neatraktivní. Po změně stran se ale hra obou soupeřů podstatně zlepšila.

Jako první málem šli do vedení domácí. Jen tři minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily na hrací plochu, Ramos podklouzl v obraně. Toho chtěl využít mladík Ferrán Torres, který postupoval zcela sám proti Courtoisovi, který ale skvěle balon vykopl nohou! Oproti první půli to byla naopak spíš Valencia, kdo tvrdil muziku, zatímco Real jen marně hledal cestu k větší šanci. Wass byl u balonu na středu vápna jako první, ještě chtěl situaci vylepšit na Pareja, který už ale na jeho vybídku nereagoval.

Valencia se stále častěji dostávala do hry. Coquelin si skvěle narazil s Wassem, poté nacentroval do vápna, kde jen těsně před Rodrigem sebral balon vyběhnutý Courtois. Už se začínalo zdát, že gólu se diváci nedočkají. Když tu náhle v 80. minutě Wass nahrál křížným pasem na Carlose Solera, který v náběhu před bránou nemohl netrefit - 1:0.

Na tahu byl Real Madrid, který si porážku nemohl dovolit. A proto vrhl všechny síly vpřed. Ve 4. minutě nastavení se jeho fandové na chvíli zaradovali po kombinaci Ramose s Benzemou a dělovce Joviće, jenže celé akci předcházel jasný ofsajd. O pouhou minutu později už to ale Realu vyšlo. Do vápna Valencie si naběhl i brankář Courtois, jehož hlavičku po rohovém kopu brankář Doménech vyrazil jen k nohám Karima Benzemy. A francouzský kanonýr už neměl potíže napálit míč do sítě - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
boryland

2:0...……..

Reagovat
Pharrell

uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá sestava Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele