26. kolo
29.02.2020 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia přerušila sérii špatných výsledků a těsně porazila Betis

Valencia ukončila čekání na vítězství a na Mestalle porazila Real Betis 2:1. Šlo o důležité vítězství, protože jen tři body Netopýry udržely v kontaktu s evropskými poháry. Ve Valencii se na úvodní branku čekalo hodinu, to otevřel skóre utkání Kévin Gameiro a zdaleka nezůstalo jen u této branky. Před koncem přidal pojistku Dani Parejo a Betis stačil už jen korigovat prostřednictvím Lorena.

Už bylo na čase, protože Valencii díky sérii nepříznivých výsledků začínal ujíždět vlak na všech frontách. Svěřenci Alberta Celadese potřebovali na Mestalle zvítězit a to se nakonec podařilo, byť rozhodně nešlo o snadné utkání. Betis se totiž stále nevzdává naděje, že si v příští sezoně zahraje evropské poháry, nicméně ho po celou sezonu trápí výkonnostní výkyvy.

Hosté měli na kopačce první velkou šanci, ale Nabil Fékir trefil jen dobře postaveného obránce Gabriela. O pár minut později vystrašil hostující příznivce zajímavou střelou Gayá, Betis měl štěstí, rána se od břevna odrazila ven. O dvě minuty později pak Joaquín donutil k zákroku na přední tyči Cillessena a nerozhodný výsledek platil dál.

I po změně stran byl trochu nebezpečnější Betis a Fékir otřel svojí střelu o břevno. Betis mohl zahozených šancí jenom litovat, protože Kévin Gameiro vstřelil po hodině hry z hranice vápna krásný gól.

Betis mohl rychle odpovědět, ale zase doplatil na neproměňování příležitostí a závar před Cillessenem nedotáhl do úspěšného konce. Andalusané byli ve hře o body do poslední chvíle, než jim minutu před koncem uštědřil rozhodující ránu kapitán Dani Parejo. Uvnitř vápna se dočkal zpětné přihrávky od Wasse a s přehledem poslal balón k tyči. Betis ještě dokázal snížit, ale ve třetí minutě nastavení už to bylo příliš pozdě. Po propadlém souboji Loren nekompromisní dělovkou zblízka propálil Cillessena, ale na víc se hosté nezmohli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele