37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Gameiro vybojoval pro Valencii tři body s Espanyolem

Valencia si v nevzhledném utkání poradila s posledním Espanyolem tím nejtěsnějším rozdílem. O jedinou branku utkání se už v 17. minutě postaral útočník Kévin Gameiro.

Valencia dostala ideální šanci na tři body, které si moc přála, aby se trochu posunula tabulkou. Její dosavadní sezona je totiž velmi negativní, dost možná podobně jako v případě sestupujícího Espanyolu. Proti demotivovanému soupeři to měli Netopýři velmi snadné, alespoň podle papírových předpokladů. Valencia je ale začala velmi rychle naplňovat.

O první šanci utkání se postaral Ferrán Torres, který dostal až moc prostoru u lajny a rozhodl se dělat hostujícím obráncům potíže. Na poslední chvíli jej ale dokázali zpacifikovat, aniž by mladý talent vystřelil na bránu. Na první trefu jsme nemuseli čekat moc dlouho, Valencia ji vsítila po první ráně na branku. Po krásném pasu od Torrese do vápna si na míč naběhl veterán Kévin Gameiro a po zpracování míče jej napálil za záda brankáře Lópeze - 1:0.

Francouzský kanonýr se do šance dostával také o pár chvil později, když ho krásným pasem oslovil Soler. Jenže tentokrát mu radost pokazil Bernardo, který mu balon upálil pod nohama. Espanyol se dopředu moc nehnal, věděl, že mu vlastně o nic nejde. Deset minut před koncem ale mohl srovnat. Pas za obranu si našel nejefektivnější útočník katalánského klubu Raúl de Tomás, který ale ztroskotal na perfektním zákroku brankáře Cillessena!

Velkou šanci spálila také Valencia. Ve 38. minutě Lee Kang-in vyslal za obranu Kévina Gameira, který se vytlačil mimo střelecký úhel, takže se rozhodl pro střelu. A dobře udělal, protože našel Ferrána Torrese. Ten však z druhé vlny bránu úplně minul! Krátce po změně stran domácí obrana chybovala, když Kondogbia našel zpětným pasem jen naběhnutého De Tomáse. Ten však ztroskotal na pozorném obránci Costovi.

Hosté mohli vyrovnat v 57. minutě, když se do míče najednou opřel Embarba. Jeho tvrdou ránu ale zachytila tyč za zády Jaspera Cillessena. Valencia držela důležité vedení o jednu branku a nehodlala se ho vzdát. Celou situaci jí dost zkomplikoval vlastní hráč. V 90. minutě totiž Costa nesmyslně fauloval Melenda bez zájmu hrát míč a sudí mu nejprve ukázal žlutou. Jenže po přezkoumání situace u videa změnil verdikt a Costu vyloučil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele