5. kolo
22.09.2019 16:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia neudržela vedení a doma s Leganésem remizovala

Po výhře na Stamford Bridge v Evropské lize je pro Valencii domácí remíza 1:1 s Leganésem zklamání. Los Che měli po celou dobu větší územní převahu, ale prosadit se dokázali jen jednou, stejně jako soupeř. Všechny góly přitom na Mestalle padly už v prvním poločase.
<{r> Šlo už o třetí vystoupení nového kouče Alberta Celadese, který se chopil kormidla Valencie po diskutabilním odvolání trenéra Marcelina. Jeho premiéra na Camp Nou dopadla špatně, nicméně v týdnu Los Che vyplenili Londýn a výhru na Chelsea chtěli v souboji s Leganésem potvrdit.

Domácí ale úplně nezachytili začátek a po hlavičce Siovase mohli prohrávat, naštěstí Cillessen se rychle přemístil a balón u tyčky chytil. Počáteční aktivita Leganésu k vedoucímu gólu nevedla a naopak na druhé straně stačilo málo, aby se Los Che dostali do vedení. Rodrigo v pokutovém území přepadl přes Péreze a sudí se šel radit, zdali má, nebo nemá odpískat pokutový kop. Na první pohled se zdálo, že Rodrigo šel až příliš ochotně na zem, ale sudí po shlednutí videa penaltu skutečně odpískal. Dani Parejo si pak počínal suverénně a Valencia vedla na Mestalle 1:0.

Leganés mohl velice brzy odpovědět, k dispozici totiž měl volný přímý kop z ideální vzdálenosti, ale Óscar Rodríguez orazítkoval tyčku! Chvíli na to pak z malého vápna nepřesně hlavičkoval Braitwaite. Nápor Leganésu nakonec přinesl svoje ovoce a ve 36. minutě bylo skutečně srovnáno. K odraženému balónu se uvnitř šestnáctky dostal Óscar Rodríguez a přesnou ranou propálil Cillessena. Sudí ještě celou situaci posuzoval u videa, zdali se nejednalo o ofsajd a krátce na to vyrovnávací branku potvrdil.

Hosté nehráli na Mestalle vůbec špatně a i ve druhém poločase to byla víceméně vyrovnaná podívaná. Valencia sice častěji držela balón, ale co do počtu gólových šancí na tom nebyla lépe.

Až šest minut před koncem zazdil velkou šanci na vítězný gól Parejo, toho vychytal Soriano a následnou dorážku poslal Gary jen do bránícího hráče. Valencia ještě reklamovala ruku, ale sudí dal za pravdu hostům. O chvíli později těsně minul branku Rodrigo a utkání směřovalo ke konečné remíze. Výsledek 1:1 ještě mohl odmítnout ve druhé minutě nastavení Braithwaite, který byl ve vápně držen, jenže arbitr Javier Estrada se pískat neodvážil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele