38. kolo
19.07.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla i přes výhru končí čtvrtá, Los Che jsou bez pohárů

Fotbalisté Sevilly nakonec skončí na čtvrtém místě, k posunu na třetí pozici jim nepomohla ani výhra nad Valencií a zaváhání Atlética. Jak Sevilla, tak i Atlético mají shodně sedmdesát bodů a Andalusané disponují lepší vzájemnou bilancí, oba zápasy ovšem skončily remízou a při shodném rozdílu branek nerozhodují góly vstřelené venku, nýbrž celkové skóre.

Valencia ještě chovala malou naději na Evropskou ligu, potřebovala však bezpodmínečně porazit Sevillu a ještě doufat v další výsledky. Jak vidno, nepodařilo se naplnit prvního cíle a tím pádem se ve Valencii hrát poháry nebudou.

I když nutno podotknout, že hosté začali na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána aktivněji a Guedes mohl vstřelit první gól, nebýt skvělého zákroku brankáře Bounoua. Na druhé straně se zase ocitl ve velké šanci Torres a pochvalu zaslouží pro změnu Dómenech. Hrál se svižný fotbal, oba celky byly směrem dopředu aktivní, ovšem skóre zůstávalo dlouho bezbrankové. Neujala se ani ve 39. minutě nepříjemná rána Daniho Pareja, ani po změně stran střela Munira, která zazvonila na brankovou konstrukci.

Až v 55. minutě prolomil střelecké mlčení Sergio Reguilón. Defenzíva Los Che jenom sledovala, jak si Reguilón ve vápně navádí balón ke střele a nechytatelnou střelou k tyči posílá Sevillu do vedení. Valencia jakoby neměla na odpověď síly, ani vůli chtít vyrovnat. Až do konce zápasu už si žádnou šanci nevytvořila a nepovedený ročník 2019/2020 zakončila na devátém místě, což zároveň znamená, že bude bez evropských pohárů. Sevilla je čtvrtá a může se těšit na základní skupinu Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele