11. kolo
31.10.2019 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal padl, v závěru ho ztrestal Eibar

Villarreal po dlouhé době opět prohrál. A trochu překvapivě se jeho katem stal Eibar, kterému se v posledních dvou duelech naopak vůbec nedařilo. Prakticky většina zápasu se odehrávala v klidném tempu, pak ale přišel strhující závěr.

Celou dobu nic a najednou zájezd. Cimrmanovská hláška by mohl úplně bez potíží charakterizovat zápas, který jsme viděli v Eibaru. První poločas nenabídl moc šancí a chvílemi to vypadalo, jako by se hráčům snad ani nechtělo podnikat něco směrem dopředu. Pak se po hodině hry prosadil Kike a Villarreal musel dotahovat. Zvládl to až v 88. minutě, jenže nastavení patřilo domácím.

Ti přitom nezačali nijak noblesně. První větší šance byla k vidění snad až po dvaceti minutách hry. Fabián Orellana se dokázal v pokutovém území propracovat ke střele, avšak mířil pouze nad břevno. Z velké části první půle to byl opravdu nudný fotbal bez nějaké větší invence na jedné nebo druhé straně. Zklamal hlavně Villarreal, který zůstával své pověsti ofenzivní mašiny hodně dlužen.

Aktivnějším hráčem byl Orellana, který se ve 35. minutě sice sám ke střele neosmělil, ale vyzval přihrávkou na střed Papakouliho Diopa. Ten pálil bez přípravy, jenže rána mu nesedla tak, jak by si asi představoval. V závěru prvního poločase se řítil na soupeřovu bránu Toko Ekambi, jenže nedokázal zakončit.

Ekambimu vyšel úvod do druhé půle, když opět využil své rychlosti a předběhl první dva obránce, ale na střelu už taky neměl síly. O to větší šok nastal v 62. minutě. Domácí rozehráli rohový kop, na míč si vyskočil Kike García a zaskočil Asenja hlavičkou k tyči - 1:0.

Nejatraktivnější minutáž začala v poslední desetiminutovce. Na jejím začátku pálil Kike García jen do břevna. Tři minuty před vypršením stálé hrací doby už Villarreal prolomil smůlu a srovnal. Gerard Moreno se vyhnul ofsajdu a běžel sám na brankáře, jehož si nejprve přehodil, a poté zamířil do jeho zcela prázdné brány.

Villarrealu ale nebyl bod přán. V posledních vteřinách utkání totiž domácí podnikli rychlý útok. Na centr od De Blasise si naběhl Fabián Orellana a hlavičkoval před brankářem Asenjem k tyči naprosto přesně - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele