6. kolo
26.09.2019 19:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla v Eibaru ztratila náskok a v tabulce spadla už na sedmé místo

Stačilo pouhých pět dní a Sevilla se z vedoucí příčky propadla až na sedmé místo. Po domácí porážce s Realem Madrid totiž Los Rojiblanos nestačili ani na Eibar a to přestože po prvním poločase vedli už o dva góly. Eibar po přestávce předvedl neuvěřitelný obrat a ukončil své čekání na první ligovou výhru.

Pro tým trenéra Julena Lopeteguie je to druhý, velice nepříjemný direkt během pěti dní. Sevilla chtěla po nešťastné porážce od Realu Madrid získat ztracené body zpátky, ale narazila v Eibaru.

Přitom vše hrálo Rojiblancos do karet, už v 11. minutě stanul v tváří tvář brankáři Dmitrovićovi, po parádní diagonále Joana Jordána, Lucas Ocampos a Sevilla vedla na stadionu Ipurúa 1:0. O chvíli později pálil těsně vedle po krásné individuální akci Banega a Munir ve 26. minutě dokonce orazítkoval břevno! Za dalších sedm minut už to ale skutečně bylo o dva góly. Ocampos poslal před branku milimetrově přesný pas a Óliver Torres ve skluzu trefil odkrytou síť. Julen Lopetegui mohl být naprosto spokojen, jeho Sevilla hrála dobrý fotbal a navíc si v prvním poločase vytvořila už dvougólový náskok.

Eibar nachystal na druhý poločas změnu a po příchodu De Blasise se miska vah začala převážet na domácí stranu. Sevilla se zatáhla a ve snaze kontrolovat výsledek nebyla už tolik aktivní. Po hodině hry navíc Koundé vyrobil penaltu a Eibar měl k dispozici pokutový kop, kterým Fabián Orellana nepohrdl. Vaclík skočil na opačnou stranu a tak neměl nárok.

Sevilla po inkasované brance znervózněla a její náskok se začal rozplývat. V 77. minutě navíc Pedro León potrestal zaváhání Vaclíka, který se nepohodl s obranou a po špatném vyběhnutí nabídl Leónovi prázdnou branku. Eibar srovnal na 2:2 a najednou cítil možnost na velký zvrat. A ten skutečně přišel záhy. Cote nasměroval svůj volný přímý kop přesně k tyči a Vaclík se natahoval marně. Julen Lopetegui mohl na lavičce Sevillas zuřit, jeho tým ztratil náskok a prohrával 2:3. Domácí tým pak zavřel svoje pokutové území a hosty vůbec k ničemu nepustil. Estadio de Ipurúa bylo svědkem neuvěřitelného zvratu a prvního letošního vítězství Eibaru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele