24. kolo
10.03.2020 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad veze z Eibar vítězství, které ho posouvá na čtvrté místo

Na čtvrté místo se po úterní dohrávce vyšplhal Real Sociedad, který těsně porazil Eibar. Baskové si v průběhu utkání vypracovali dvoubrankový náskok a Eibar už stačil jen v devadesáté minutě korigovat. Hosté dál zůstávají v sestupové ohrožení.

Real Sociedad patří k příjemným překvapením letošní sezony a i když v minulém kole prohrál na půdě Barcelony nejtěsnějším rozdílem, proti Eibaru se dokázal vrátit na vítěznou vlnu.

Hosté si na Municipal de Ipurúa nemohli přát lepší začátek, po čtvrthodině totiž zahrál rukou v pokutovém území Pedro Bigas a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Mikel Oyarzabal ho proměnil, byť Dmitrovićovi nechybělo moc, aby se stal hrdinou. Ironií osudu bylo, že stejnou možnost na vyrovnání měl i Eibar. Igor Zubeldia podobně jako před ním Pedro Bigas zahrál rukou a následoval pokutový kop. Fabio Orellana však tolik štěstí neměl, penaltu mu Remiro chytil a San Sebastian nadále vedl o jeden gól.

Eibar rozhodně nebyl horším mužstvem, ale neproměněná penalta jakoby celé utkání charakterizovala, protože ta nakonec stála domácí body. Po změně stran se sice Los Armeros snažili, ale čtvrthodinu před koncem jim zasadil definitivní KO Willian José, který po přihrávce Portua nasadil Dmitrovićovi jesličky.

Říká se do třetice všeho dobrého i zlého, v 90. minutě došlo v pokutovém území k dalšímu hraní rukou a nařízenou penaltu ve prospěch Eibaru tentokrát skutečně proměnil Charles. Bohužel kontaktní branka přišla až příliš pozdě, Real Sociedad výsledek udržel a posunul se na čtvrté místo, zatímco Eibar se nebezpečně přibližuje sestupovým příčkám.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na book.

Reagovat
smazaný uživatel

Dohrávečka. Rupli s Malorcou, ted by mohli udělat Real Sociaded. Jenom tak ze srandy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele