21. kolo
26.01.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid se po výhře ve Valladolidu osamostatnil na čele

Real Madrid nakonec dokázal využít porážky Barcelony a ve Valladolidu zvítězil, byť tři body se nerodily vůbec lehce. "Bílý balet" si musel počkat na rozhodující branku až do 78. minuty, kdy se prosadil sváteční střelec Nacho Fernández. Real má teď na čele před Barcelonou tříbodový náskok.

Zinédine Zidane nakonec nasadil do základní sestavy Sergia Ramose, jehož start byl před utkáním nejistý. Díky porážce Barcelony nabralo utkání ve Valladolidu na důležitosti a Real chtěl za každou cenu uspět.

Od začátku ale o žádné ofenzivní mašinérii nemohla být řeč. Real sice ve 12. minutě vstřelil gól, ale Casemiro se v době centru nacházel v ofsajdu a branka neplatila. Hosté pak jakoby znervózněli a i když měli častěji balón na svých kopačkách, směrem dopředu toho zas tolik nevymysleli. Valladolid hrál velmi dobře a byl favoritovi vyrovnaným soupeřem. Otázkou ale bylo, jak dlouho bude s Realem držet krok. Dalo se totiž očekávat, že tlak Madridu bude ve druhém poločase narůstat.

Každopádně do 60. minuty byla největší příležitostí standardka Isca, který navíc nezamířil přesně, takže Masip ani nemusel zasahovat. O něco nebezpečnější byl až hlavičkový pokus Benzemy, jenž ale také skončil mimo tři tyče. Real skutečně utahoval šrouby a nakonec se dvanáct minut před koncem dočkal. Toni Kroos poslal do šestnáctky centr a stoper Nacho vyskočil nejvýše a hlavou rozhodl. Valladolid musel dotahovat a nutno podotknout, že Realu ještě zle zatopil. V 87. minutě srovnal Rubén Alcaraz, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Real Madrid nakonec nejtěsnější vedení udržel, ve Valladolidu doslova vydřel výhru a na čele se může těšit s tříbodového náskoku před Barcelonou. Domácí zůstávají v tabulce na šestnáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pharrell

0:3

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
boryland

1:1...…………...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Valladolid? Vlastní ho Ronaldo Nazário?

hm pikantní..

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
waynemarkrooney

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele