31. kolo
23.06.2020 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Valladolid jen remizoval s trápícím se Getafe

Getafe pokračuje v mizérii a znovu se mu nepovedlo vyhrát. Tentokrát si rozdělilo body s Realem Valladolid, pro nějž je bod úspěch. První krev prolilo Getafe díky Matovi, jenže o pouhé čtyři minuty později srovnal mladík Ünal.

Getafe nutně potřebovalo body, aby se nedostalo příliš daleko od evropských pohárů. Celek, který ještě před pozastavením soutěže bojoval o Ligu mistrů, po restartu dosud nevyhrál soutěžní zápas. Aktivnější ale dnes rozhodně bylo. Jako první se do šance snažil dostat Mauro Arrambarri, jehož tvrdá rána prolétla jen těsně vedle tyče.

V 17. minutě fauloval poměrně zbytečně Marc Cucurella a tím se pro Real Valladolid otevřela velmi zajímavá standardní situace. K ní se postavil útočník Sergi Guardiola, který sice přestřelil zeď, jenže s ní přestřelil i bránu. Valladolid se po většinu utkání držel zpátky a spíš se snažil neriskovat, vědom si převahy svého soupeře.

Jenže Getafe není to Getafe, které na podzim udivovalo Španělsko povedenými a sebejistými výkony. Dnes se mu nedařilo téměř nic, vázla kombinace i střelba. Přesto se jako první dočkalo branky právě Getafe. Ve 41. minutě se míč po autovém vhazování dostal k mladíčkovi Hugovi Durovi. Tomu se v pádu povedlo přistrčit míč na Jaimeho Matu, jenž z úhlu pálil přesně - 1:0.

Radost Getafe ale netrvala moc dlouho. Přesně čtyři minuty, protože pak dlouhý míč do vápna zastihl Djeného Dakonama, jak ve vápně fauluje urostlého Enese Ünala. Sudí nepřemýšlel moc dlouho a okamžitě pískal pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal právě faulovaný Ünal a dobře udělal - poslal brankáře na druhou stranu a srovnal.

Getafe si samozřejmě chtělo vedení vzít co nejdřív zpátky. Velmi blízko k tomu měl Jaime Mata, který v 50. minutě vypálil tvrdou ránu. Míč by brankář Masip nejspíš neměl a byl moc rád, že za něj zaskočilo břevno. Další šanci připravoval spoluhráčům Cucurella, jenž ale neměl nejpřesnější mušku. A když v 76. minutě hlavičkoval Mata po závaru ve vápně jen těsně nad bránu, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele