4. kolo
15.09.2019 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Osasuna drží neporazitelnost, ve Valladolidu vybojovala remízu

Body se dělily i ve Valladolidu, kam v rámci 4. kola zavítal nováček Osasuna Pamplona. Hosté dosud neprohráli a platí to i po vystoupení na stadionu Josého Zorrilly. Přitom první porážka po návratu do LaLigy byla blízko, protože domácí vedli po trefě Hervíase, nicméně devět minut před konce odpověděl Ibáňez.

Osasunu na startu nového ročníku španělské nejvyšší soutěže zastihla parádní forma, což koneckonců v minulém kole pocítila i mistrovská Barcelona (2:2). Špatně se nevedou ani domácí, kteří sice minulé kolo prohráli, ale už stihli získat cenný bod na půdě Realu Madrid (1:1).

Utkání od začátku nabídlo spoustu brankových příležitostí, tu vůbec první měl po sedmi minutách Ünal, ale branku z dobré pozice těsně netrefil. Na druhé straně zase zblízka poslal balón do tyče Torres. Diváci se v žádném případě nenudili a vysoké tempo nadále pokračovalo. V další tutovce neuspěl před Masipem Llamas.

Hosté dokázali být směrem dopředu hodně nepříjemní, což potvrdila znovu 36. minuta a Torresova příležitost, která opět skončila na skvělém Masipovi, k tomu navíc Ávila z dorážky lízl brankovou konstrukci. První poločas sice branku nepřinesl, ale nabídl velice zajímavý fotbal. Diváci se po změně stran měli na co těšit a také se konečně dočkali gólů.

Ve 48. minutě nejprve pokračoval v nastoleném trendu neproměňování příležitostí Guardiola, ale v 65. minutě už domácí vedli. Pablo Hervías prokázal vynikající kopací techniku a parádní ranou z volného přímého kopu překonal brankáře Martíneze.

Osasuna okamžitě zapnula na vyšší obrátky a velice brzy nebyla daleko od vyrovnání. Dobrá Ávilova střela se však stočila těsně vedle tyče. Hosté se nevzdávali a jejich aktivita byla po zásluze odměněna vyrovnávací trefou. Robert Ibáněz nejprve kolmicí vyslal Ávilu, ten mu před branku vrátil balón a prvně jmenovaný úspěšně zakončil. Valladolid mohl dělbu bodu odmítnou, ale Guardiola znovu střílel jen vedle a na druhé straně v nastavení vychytal Ávilu gólman Masip. Ávila pak ještě jednou hlavičkoval vedle ve druhé minutě nastavení a více už se na trávníku nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele