25. kolo
22.02.2020 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad porazil Valencii a dotáhl se na evropské poháry

Nepovedený týden završila v sobotu podvečer Valencia. Po výprasku v Miláně od Atalanty v Lize mistrů prohrála i důležité utkání v Baskicku a v přímém souboji o čtvrté místo přenechala body Realu Sociedad.

Valencia ve středu prohrála na milánské půdě s Atalantou Bergamo 1:4 a náladu si nezlepšila ani v lize. Na Anoetě začala katastrofálně a inkasovala již ve 12. minutě po hlavičce Mikela Merina. Pochvalu přitom zaslouží precizní centr Zaldúy, bez kterého by pochopitelně Merino neslavil. Mimochodem Joseba Zaldúa byl ústřední postavou dalšího zajímavého okamžiku v prvním poločase, po půlhodině hry v pokutovém území upadl a dožadoval se pokutového kopu, který sudí po shlédnutí VAR nenařídil. To nemuselo Basky nijak mrzet, před koncem poločasu přišel po rohovém kopu další centr a tentokrát hlavička Elustonda, kterou na vzdálenější tyči prodloužil do branky Nacho Monreal.

Kouč Albert Celades o přestávce spřádal plány na zvrat a rozhodl se okamžitě střídat. Příchod Guillamóna dal hostům jistou naději, která vzala za své po dvou minutách. Ve 48. minutě se opřel do balónu Adnan Januzaj a nádhernou střelou zvýšil už na 3:0.

Hosté byli na kolenou, ale do konce utkání zbýval prakticky celý druhý poločas. San Sebastian hrál ve velké pohodě, po třetí brance kontroloval hru a Valencii do ničeho nepouštěl. Hostům navíc vehementně docházeli síly a s výsledkem už nedokázali cokoliv udělat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele