30. kolo
21.06.2020 22:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Real zvítězil v San Sebastianu a dotáhl se na čelo

Po třiceti kolech má španělská LaLiga v čele dva týmy. Vedle Barcelony i Real Madrid, který zvítězil v přetěžkém utkání na půdě Realu Sociedad 2:1 a bodově se na svého rivala dotáhl. Všechny góly padly až po změně stran, nejprve proměnil pokutový kop Sergio Ramos a po něm zvýšil skóre Karim Benzema. Poslední slovo měl Mikel Merino, ale více už Real Sociedad nestihl a v boji o čtvrté místo zase ztratil.

Vypadá to, že boj o titul bude až do posledního kola nesmírně napínavý a otevřený. Zaváhání Barcelony na hřišti Sevilly dokázal Real Madrid využít a oba celky teď mají na čele shodný počet bodů.

V utkání šlo opravdu o hodně a na jeho začátku to bylo znát. Pomalejší tempo, opatrná hra a žádný gól. To byl obrázek prvního poločasu, který příliš gólových šancí nenabídl. Snad jedinou výraznější šanci předvedl Vinícius Júnior na konci prvního poločasu, když se uvolnil ke střele, ale Remiro si s ní poradil.

Vinícius Júnior byl ústřední postavou i následného okamžiku, který se odehrál na začátku druhého dějství. Jeho dravý průnik zakončil faulem Llorente a sudí odpískal pro hosty pokutový kop. Kapitán Sergio Ramos si s nabídnutou šancí v klidu poradil, počkal si na Remirův pohyb a Real vedl v důležitém klání 1:0.

Na tahu byli domácí a v 68. minutě to vypadalo na vyrovnání, Januzajova utažená rána zapadla přesně k tyči, ale veškerá radost byla zbytečná, protože Merino bránil Courtoisovi ve výhledu a protože stál v ofsajdu, gól nemohl platit. O čtyři minuty později pak Benzema zpracoval ramenem balón a z otočky zvýšil na 2:0. Domácí reklamovali hraní rukou, ale sudí po shlédnutí videa branku uznal.

To už byl Real Sociedad v opravdu těžké pozici, ale nevzdával se a pár minut před koncem vykřesal naději. S propadlým centrem naložil Mikel Merino přesně jak si situace žádala, prostřelil Courtoise a bylo zaděláno na drama. Vinícius Júnior měl v nastavení na kopačce pojistku, jenže nedal a Real pak přežil velkou šanci Merina, který hlavičkoval vedle. To byla zároveň poslední naděje domácích, protože o chvíli později sudí definitivně foukl do píšťalky konec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
boryland

1:0.........

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím kde EF přišel k takové sestavě Realu, když po posledním zápase psali, že se zranili Ramos, Hazard a Benzema.

Real prohraje 2:1

Reagovat
Pharrell

prej prohraje běž “poděkovat” VAR

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál opět s pomocí sudího, když budeš nezaujatý, musíš uznat, že za 1 penalta neměla být, za 2 Benzema zpracoval míč rukou takže gól neměl taky platit

Když nezvládá Real SÁM, pomůže mu VAR.

Reagovat
Pharrell

VAR “pomáhá” všem týmům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

ale pro mě MOTM Vinícius Jr. nebo SR 4.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele